Ponedeljak 28.11.2016.
13:45
Vestionline

"Nikolić je ruski kvisling i veleizdajnik"

Tanjug
Oštro opleo po predsedniku Srbije: Nenad Čanak

"U intervjuu Al Džaziri Nikolić je ponovo pokazao da se nije distancirao od svoje mračne radikalske prošlosti. Stavom o Crnoj Gori, Nikolić je teško uvredio susednu i prijateljsku državu i još jednom pokazao da bi njegov ponovni izbor bio fatalan i po Srbiju i po mir u regionu", poručuje Čanak.

Naime, kako piše u saopštenju, svojim lažnim i tendencioznim tumačenjima istorije Crne Gore, koji nemaju ništa sa stvarnom i realnom istorijom, Nikolić je neskriveno pokazao pretenziju i dao povod za dalju destabilizaciju susedne države.

"Nemamo nameru da Nikolića učimo istoriji niti mislimo da bi čovek tako skromnih intelektualnih i obrazovnih potencijala bio u stanju da u poodmaklim godinama nešto smisleno usvoji. Ono što posebno zabrinjava jeste da se Nikolić i ovaj put stavio nasuprot Vladi Srbije i interesa naše države, zastupajući interese režima u Rusiji. U krivičnom pravu za postupke Tomislava Nikolića nema druge definicije osim - veleizdaje", kaže Čanak u svom saopštenju.

Kako navodi, incident i narušavanje dobrosusedskih odnosa sa Crnom Gorom koje Tomislav Nikolić izaziva, pouka je da se predstojećim predsedničkim izborima mora pristupiti sa mnogo više odgovornosti nego do sada.

"Politička alternativa odlazećem Nikoliću, koji je izgubio poslednje ostatke kredibiliteta da bi mogao biti ponovo izabran, ne može biti još jedan ruski kvisling - samo mlađi i agresivniji. LSV nikada neće podržati one koji su svoj nacionalizam i svoje zaumne planetarne ambicije bili spremni da ostvaruju na račun stvarnih interesa građana Srbije", zaključuje Čanak.

Podsetimo, Nikolić je u intervjuu Al Džaziri između ostalog rekao da su Crnu Goru "stvorili Srbi" i poručio da će njenu nezavisnost ceniti po tome kakav odnos ima prema svim građanima, ne samo onima na vlasti, nego i u opoziciji.

- Tamo živi veliki broj Srba i često imam rasprave da li oni imaju sva prava kao i ostali građani Crne Gore - naveo je Nikolić.

2024 © - Vesti online