Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 27.11.2016.
08:27
Vestionline A

"Vladajući režim namerno uništava Vojsku Srbije"

Srpski pokret Dveri poslao je saopštenje u kome ističu da je na snazi urušavanje sistema odbrane i da vladajući režim urušava temelje Vojske Srbije. Saopštenje prenosimo u celosti.

M. Karović
Dveri optužile vlast da se sistematski urušava sistem odbrane Srbije

"Sistem odbrane i kadrovski potencijal Vojske može se demontirati relativno brzo. Jednom uništen, ovaj sistem se ne može formirati u roku kraćem od decenije. Srpski pokret Dveri je protiv ovih dezintegrativnih procesa sistema odbrane, pogotovo kada se uzme u obzir opasnost od migrantske krize koja je zahvatila čitavu Evropu, a preti da bude još opasnija.

Nebriga koju režim iskazuje prema materijalnom položaju pripadnika Vojske Srbije već se ne može smatrati nehatom već namerom da se neadekvatnom brigom o materijalnom položaju i statusu potpuno razgrade temelji srpske vojske građeni kroz dva veka borbe za slobodu. Srpska vojska nije plaćenička, niko u nju ne stupa samo da bi zaradio, ali je obaveza države da onima koji će, u slučaju potrebe, svoj život prvi izložiti opasnosti radi njene zaštite, omoguće dostojanstven status i materijalni položaj. Samo tako pripadnici Vojske Srbije će biti u prilici da se u potpunosti posvete svom pozivu, da budu autoritet i svojoj porodici i svojim potčinjenima.

U razoružanju Srbije, koje se pod vidom "reformi" realizuje od 2000-te godine, nakon uništavanja "viškova" naoružanja i sprečavanju modernizacije i nabavke savremenog naoružanja, red je došao i na urušavanja osnovne snage našeg vojnika, njegove moralne snage i patriotizma.

Za razliku od agresivnih sila koje svoju poziciju u eventualnom oružanom sukobu grade u tehničkoj nadmoći i superiornosti vlastitog naoružanja, srpska vojska je oduvek ratujući na vlastitom tlu, za odlučujući faktor oružane borbe smatrala ljudski faktor i to prvenstveno njegovu kvalitativnu komponentu. Naša snaga nije u naoružanju i brojnosti, već u snažno motivisanom i osposobljenom vojniku.

Živimo u svetu u kome su nagle geostrateške promene verovatne i u kojima samo zemlje osposobljene i spremne na odbranu mogu računati na samostalno odlučivanje. Sadašnje, optimističke, procene ugrožavanja naše bezbednosti, već sutra mogu biti demantovane sukobima planetarnih razmera. Nebriga o pripadnicima vojske danas, može nas sutra koštati sredstava i života jer može pokazati našu slabost i umesto odvraćanja potencijalnih agresora, može raspaliti njegove apetite.

Sistem odbrane i kadrovski potencijal Vojske može se demontirati relativno brzo. Jednom uništen, ovaj sistem se ne može formirati u roku kraćem od decenije. Srpski pokret Dveri je protiv ovih dezintegrativnih procesa sistema odbrane, pogotovo kada se uzme u obzir opasnost od migrantske krize koja je zahvatila čitavu Evropu, a preti da bude još opasnija", navodi se u saopštenju.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online