Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 21.11.2016.
14:46
Vestionline A

"Vučiću, pozdravi nam Orbana! I konačno nauči nešto od njega!"

"Aleksandar Vučić se predstavlja kao prijatelj sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, iako SNS ima potpuno suprotnu politiku od FIDES-a. Vučić ne sme da uradi niti jedan od velikih državničkih poteza koje je učinio Viktor Orban u odbrani nacionalnih i ekonomskih interesa Mađarske", poručio je u saopštenju za medije Boško Obradović, lider Dveri.

Tanjug
Srbija mnogo da nauči od Mađarske: Boško Obradović

"Današnju zajedničku sednicu Vlade Srbije i Mađarske trebalo bi iskoristiti da se članovi Vlade Srbije upoznaju sa politikom mađarskog premijera Viktora Orbana koja je preporodila Mađarsku. Orban se najpre zahvalio MMF-u na pomoći i državne finansije počeo da vodi bez tutorstva iz MMF-a. Zatim je sve kredite indeksirane u stranim valutama prebacio u forintu i tako zaštitio građane od bankarskih pljački na valutnim klauzulama", kaže Obradović.

Kako je istakao, Orban je oformio Ministarstvo za porodicu i vodi aktivnu borbu protiv bele kuge, izdvajajući ogromna sredstva u budžetu za tu namenu. Podigao je zid na državnim granicama i time očuvao bezbednost građana od nebivale migrantske najezde. Imao je smelosti da organizuje referendum na temu migrantskih kvota koje se svakoj državi nameću iz Brisela i pita svoj narod šta misli o tome.

Obradović dodaje i da je premijer Mađarske vratio zemlji monetarnu suverenost, zaštitio nacionalne, državne i ekonomske interese i danas ima problem sa odsustvom radne snage u pojedinim branšama jer je nezaposlenost pala ispod 10%.

"Šta je za to vreme od ovoga uradio Aleksandar Vučić za pet godina vlasti u Srbiji? Ništa! Migranti i dalje prelaze naše granice i šetaju Srbijom, predstavljajući ogroman bezbednosni rizik. Banke i dalje pljačkaju građane Srbije sa najvećim kamatnim stopama u Evropi, posebno derući kožu s leđa na valutnim klauzulama", kaže Obradović u saopštenju.

Vučić još uvek ne sme da potroši ni jedan dinar iz državnog budžeta dok ne pita MMF, a lično se hvali sramotom da mu je direktorka Svetske banke šef, što predstavlja neviđeno poniženje za jednog predsednika Vlade nezavisne i suverene države. Od formiranja Ministarstva za porodicu nema ništa i Srbija i dalje ubrzano demografski nestaje.

"SNS i FIDES nemaju nikakvih političkih dodirnih tačaka, Vučić i Orban imaju potpuno suprotne politike. Vučić je talac Brisela i MMF-a, Orban se izborio za svoj stav i svoju politiku. Orbanova politika danas u Srbiji najsličnija je politici za koju se zalažu Dveri i zato javno pozivamo predsednika Vlade Republike Srbije Aleksandra Vučića da sa naše strane pozdravi Viktora Orbana i konačno nešto nauči od njega", zaključuje Obradović.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 21.11.2016. 17:31
Вучићу дабогда ти деца љубила слику на бандеру . Да бог да ти сви у кући плакали , а само поп певао . Да бог да ти пас кости прошетао .Дабогда се претворио у жабу , појела те рода , и искењала са 500 метра висине .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online