Ponedeljak 21.11.2016.
14:46
Vestionline

"Vučiću, pozdravi nam Orbana! I konačno nauči nešto od njega!"

Tanjug
Srbija mnogo da nauči od Mađarske: Boško Obradović

"Današnju zajedničku sednicu Vlade Srbije i Mađarske trebalo bi iskoristiti da se članovi Vlade Srbije upoznaju sa politikom mađarskog premijera Viktora Orbana koja je preporodila Mađarsku. Orban se najpre zahvalio MMF-u na pomoći i državne finansije počeo da vodi bez tutorstva iz MMF-a. Zatim je sve kredite indeksirane u stranim valutama prebacio u forintu i tako zaštitio građane od bankarskih pljački na valutnim klauzulama", kaže Obradović.

Kako je istakao, Orban je oformio Ministarstvo za porodicu i vodi aktivnu borbu protiv bele kuge, izdvajajući ogromna sredstva u budžetu za tu namenu. Podigao je zid na državnim granicama i time očuvao bezbednost građana od nebivale migrantske najezde. Imao je smelosti da organizuje referendum na temu migrantskih kvota koje se svakoj državi nameću iz Brisela i pita svoj narod šta misli o tome.

Obradović dodaje i da je premijer Mađarske vratio zemlji monetarnu suverenost, zaštitio nacionalne, državne i ekonomske interese i danas ima problem sa odsustvom radne snage u pojedinim branšama jer je nezaposlenost pala ispod 10%.

"Šta je za to vreme od ovoga uradio Aleksandar Vučić za pet godina vlasti u Srbiji? Ništa! Migranti i dalje prelaze naše granice i šetaju Srbijom, predstavljajući ogroman bezbednosni rizik. Banke i dalje pljačkaju građane Srbije sa najvećim kamatnim stopama u Evropi, posebno derući kožu s leđa na valutnim klauzulama", kaže Obradović u saopštenju.

Vučić još uvek ne sme da potroši ni jedan dinar iz državnog budžeta dok ne pita MMF, a lično se hvali sramotom da mu je direktorka Svetske banke šef, što predstavlja neviđeno poniženje za jednog predsednika Vlade nezavisne i suverene države. Od formiranja Ministarstva za porodicu nema ništa i Srbija i dalje ubrzano demografski nestaje.

"SNS i FIDES nemaju nikakvih političkih dodirnih tačaka, Vučić i Orban imaju potpuno suprotne politike. Vučić je talac Brisela i MMF-a, Orban se izborio za svoj stav i svoju politiku. Orbanova politika danas u Srbiji najsličnija je politici za koju se zalažu Dveri i zato javno pozivamo predsednika Vlade Republike Srbije Aleksandra Vučića da sa naše strane pozdravi Viktora Orbana i konačno nešto nauči od njega", zaključuje Obradović.

2024 © - Vesti online