Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 19.11.2016.
15:01
Vestionline, N1info.com A

Đulijani: Rekao sam im, trebalo je da vas bombarduju!

Bivši gradonačelnik Njujorka Rudolf Đulijani pričao je u intervjuu za CNN u petak kako je izgledala njegova poseta Beogradu pre više od četiri godine. I samo da znate, reč o još jednom velikom prijatelju Aleksandra Vučića. Velikom prijatelju sa zapada.

Reuters
Rudolf Đulijani navodi da se prilikom posete Beogradu ponašao časno i hrabro

Đulijani je u aprilu 2012. godine boravio u Beogradu kako bi dao savete za bolji razvoj grada, kao i savete Aleksandru Vučiću, koji je tada bio kandidat za gradonačelnika, prenosi N1.

U intervjuima koje je davao u to vreme, Đulijani je rekao da je plaćen od jedne kompanije iz Londona kako bi učestvovao u sastavljanju plana za ekonomski razvoj Beograda. U medijskim Izveštajima iz 2012. godine, stoji da je Vučić, tada kandidat za gradonačelnika glavnog grada, pozvao Đulijanija u Beograd kako bi dobio savete od njega. 

On je za CNN rekao da ga je londonska kompanija pozvala i da je njegov tim razmotrio ponudu i utvrdio da može da pruži korisne savete za razvoj Beograda. 

- Nisam bio tamo kako bi im dao adresu agencije za odnose s javnošću. Otišao sam tamo i održao veoma značajan govor o jednoj oblasti, što je savršeno u skladu sa zakonom. Ne znam šta sam uradio pogrešno. Ili kako to može biti ocenjeno kao pogrešno - kaže Đulijani. 

U intervjuu za CNN, Đulijani je istakao da se ponašao veoma časno i kako navodi, hrabro, jer je tada poručio: "Mislim da je trebalo da vas bombarduju", misleći na NATO bombardovanje Jugoslavije 1999. godine. 

- Koliko ljudi ode u neki grad i kaže: "Ja mislim da je bilo u redu što su vas bombardovali". Znate li koliko često sam ja to radio? - naglasio je on. 

Kako se navodi, dok je Klintonova bila na funkciji, ona je bila ta koja je "izrazila zabrinutost" zbog Đulijanijevog putovanja u Beograd i susreta sa, kako navodi AP, "liderima srpske političke partije koji su nekada bili saveznici Slobodana Miloševića". 

"Đulijani je rekao da će on i njegova konsultantska firma savetovati zvaničnike Srpske napredne stranke, ukoliko pobede 6. maja na izborima u Beogradu. Ta stranka će na izborima biti protivnik vladajućoj proevropskoj koaliciji... Đulijanijeva poseta je razljutila gradonačelnika Dragana Đilasa, koji je kritikovao bivšeg gradonačelnika Njujorka zbog podrške NATO bombardovanju Srbije i Beograda 1999. godine", navodi se u tom tekstu. 

"Vođa partije s kojom se Đulijani sastao, Aleksandar Vučić, sada je predsednik Vlade Srbije", ističe AP. 

POVEZANE VESTI

Subota 19.11.2016. 15:20
Amerikanac li je, trag mu se zaattro!!!
Subota 19.11.2016. 21:07
imam ja u cigan malu komšiju đulijanija isto se zove ko ti jebbenlite usta tvoja ciganska majmunska ... kkhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
Ponedeljak 21.11.2016. 21:02
Jel to onaj Vucicev "prijatelj"....? Ozboljno pitam bez sarkazma.....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online