Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 14.11.2016.
18:42
Informer.rs A

"Došlo vreme da sa Amerikancima dogovorimo podelu Kosova"

Najpozantiji srpski vojno-politički analitičar, Miroslav Lazanski, procenjuje da bi Srbija sa novim predsednikom SAD mogla da dogovori podelu Kosova.

A. Čukić
Lazanski oizneo kontroverznu teoriju

Lazanski kaže da su potpuno nerealna očekivanje pojedinih političara i takozvanih eksperata da će nam Tramp tek tako vratiti čitavu pokrajinu, ali je ubeđen da sada, posle Trampove pobede, sa Amerikancima možemo porazgovarati o podeli.

Prema njemu, trenutno postavljenje granice srpske pokrajine “apsolutno nisu sveto pismo” i o njima se može razgovarati sa novom administracijom u Beloj kući.

On ipak naglašava da Amerika, bez obzira na pobedu Trampa, nikada neće poništiti priznanje Kosova i da prvo treba da vidimo da li će nam Amerikanci izaći u susret oko srpske imovine na KiM, pa tek onda da pređemo na “krupne stvari”.

– Nemojte da nepotrebno i nerealno dižemo očekivanja kod naroda. Hajdemo korak po korak… Prvo da vidimo šta ćemo sa ZSO, pa sa imovinom, a onda, ko zna, možda će Tramp doći jednog dana i reči: “Ajde da se reši taj problem jednom zauvek, evo vama Srbima Sever Kosova i završena priča” – predviđa Lazanski, dodajući da je Tramp za Srbiju svakako bolje opcija od zloglasne porodice Klinton.

– Da je Hilari pobedila, SAD bi nastavile istu politiku prema našoj državi. Tramp nema to nasleđe i zato postoje izvesne šanse da če nam sa njima biti bolje. Kad je reč o Republici Srpskoj, situacija će sigurno biti relaksiranija nego do sada… Hilari je u svom programu govorila da je Balkan nezavršeni posao i da BiH treba unitarizovati. Sa Trampom taj proces neće ići tako brzo, a pitanje je i da li će on uopšte insistirati na tom pitanju. Uostalom, čim su u Prištini, Sarajevu i Zagrebu tugovali zbog pobede Donalda Trampa, to znači da mi treba da se veselimo – nema dilemu Lazanski.

POVEZANE VESTI

Utorak 15.11.2016. 05:33
Dokle ce zemlja Srbija trpeti individue koje su davno izgubile kontakt sa ovozemaljskim svetom i sa srpskom realnoscu !? Srbija ima ozbiljan problem sa ocuvanjem Bujanovca , Preseva , Medvedje i Sandzaka ... a i Vojvodina je je na "staklenim nogama" . Treba se samo probuditi zaspali CRV rata , onaj "KALIMERO" sto propagira nepravdu - koji ce momentalno zapaliti vojvodjanski fitilj .... a NE da fantaziramo o nekoj podeli Kosova (sto nije dosao "car" i povratio ili podelio Kosovo ??? NE NE NE ceka se neki novi Klinton /Tramp/ , neki novi Dejton , naki novi AMERIKANAC /nikako Rus/ koji bi tako nesto mogao uciniti tj. sprovesti u delo !!! Samo Zapad moze tako nesto ! Opet bi rusofilsko suludi mitaomani da dele , da ratuju .... kao da je Srbija Rusija i kao da joj je Rusija IKAD u ratu pomogla !? Dosli su Rusi kako na Kosovo tako i posle Drugog Svetskog Rata do Pristine i Beograda , kao fufe , UVEK na KRAJU rata - zna se , na Gozbu , na PODELU ratnog plena ! - uzgred , oba puta ponizno izvisili od srpske zemlje tj. plena !!! ... Uvek ista prica ... kao i sa Velikom Bugarskom !!! Uzurpirali nam "Rusi" Sanstefanskim sporazumom pola Srbije u korist Velike Bugarske da bi nam Austrougarska pomogla (Berlinski kongres) da povratimo sve okupirane teritorije !!! A mi za uzvrat u znak zahvalnosti likvidiramo prestolonaslednika nadvojvodu Franca Ferdinanda .... Sve za rusku ljubav !!! SRBIJA ce OPET biti velika i jaka , onog momenta kad zadobijemo naklonjenost Zapada ... ne kao prividne ruske naklonjenosti , kojima sluzimo kao sica za potkusurivanje sa Zapadom ... Nama je POTREBNA naklonost Zapada , kao kad se osnivala Republika Srpska (pomogla je Amerika - ne Rusija) , kao Berlinskim kongresom kada su Srbi od Bugara povratili sve okupirane teritorije (pomogla Austrija - ne Rusija) , kao i posle Prvog Svetskog Rata Srbiji "servirana" Vojvodina od strane Zapada kao poklon zbog izuzetno velikog broja srpskih zrtava i srpske hrabrosti (pomogle su Francuska i Amerika - ne Rusija) !!!
Utorak 15.11.2016. 04:21
Sta se desava , ne treba rusofilskim pomodarima vise Putin , sad se "zaklinju" Trampu !?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online