Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Ponedeljak 14.11.2016.
12:41
espreso.rs A

Jezive pretnje Srbima zbog pesme na slavi: Četnike treba masakrirati

Snimak koji prikazuje grupu mladića i jednu devojku u vidno alkolisanom stanju, koji u jednoj kući u Novom Pazaru, slaveći slavu pevaju nacionalističke pesme, zapalio je internet.

"Od glave Zete do grada Spuža
Krvavi lanac vojske se pruža,
Pritisli Srbi turske livade
Turcima u Spuž zadaju jade,
A serdar Vule s visoke kule
Džeferdar pali, kukaju bule,
Leleču Turci, kukaju bule
Oj lele lele, evo ga Vule,
A serdar Janko sa sabljom maše
Udrite braćo, srpstvo je naše! " - pevali su oni na snimku.

Izgleda da je ovo slavlje probudilo "uspavanu mržnju" i netrpeljivost, s obzirom da su na jednom portalu, ispod ovog snimka, osvanuli strašni komentari:

"Bolesnike četničke treba sačekati i MASAKRIRATI", napisala je jedna korisnica pod imenom Suada.

Vređanje Srba se nastavlja:

"Treba im okrenuti face na leđa, da hodaju kao svinje na četiri".

Ovakvi komentari puni mržnje i pozivanja na ubijanje zaslužuju svaku osudu.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 14.11.2016. 14:39
Od glave Zete do grada Spuža Krvavi lanac vojske se pruža, Pritisli Srbi turske livade Turcima u Spuž zadaju jade, A serdar Vule s visoke kule Džeferdar pali, kukaju bule, Leleču Turci, kukaju bule Oj lele lele, evo ga Vule, A serdar Janko sa sabljom maše Udrite braćo, srpstvo je naše!
Ponedeljak 14.11.2016. 14:41
Вуле Аџић, црногорски и старохерцеговачки јунак из Пиве, рођен је у Лисини 1829. год. од оца Јока. 1853. год. се одметнуо у ускоке и отишао у Морачу. За јунаштво у црногорско-турском рату 1862. год. добио је од црногорског књаза Обилића медаљу. Послије рата је са са Лазаром Сочицом, Милисавом Гаговићем и Николом Кулићем био јузбаша у Пиви све до 1872. год. када се поново одметнуо, а 1875. један је од главних организатора устанка у овом крају..
Ponedeljak 14.11.2016. 14:44
Црна Гора се током целе своје историје истицала непокорношћу, храброшћу и слободарским духом. Због „чојства и јунаштва“ којима су се одликовали њени горштаци, Црна Гора је називана „српском Спартом“. Вођени филозофијом косовског етоса, Црногорци су се често свесно жртвовали за више циљеве, за спас и слободу свога рода. Један од најистакнутијих примера жртвовања за једнокрвну браћу представља Мојковачка битка, вођена на Бадњи дан и Божић 1916. године, у околини Мојковца. У њој је Санџачка војска Краљевине Црне Горе успешно зауставила аустро-угарску офанзиву, чиме је омогућено повлачење Српске војске преко североисточних делова Црне Горе ка Јадранском мору, а самим тим и њена каснија евакуација на Крф. Мало је познато да се у тој, по много чему судбоносној бици, јунаштвом и одважношћу нарочито истакла једина жена која је учествовала у бици. То је била Василија Вукотић, ћерка јединица сердара Јанка Вукотића.Ова хероина је рођена 1897. године на Чеву, у познатој породици Вукотића. Њен отац Јанко, чувени војсковођа, био је у сродству са краљевским домом Петровића. Био је братанац црногорске краљице Милене, жене краља Николе I Петровића. Племенито порекло јој је омогућило да се школује на Руском институту на Цетињу, који је основала руска царица Марија Фјодоровна – Романов. Заједно са још стотинак најбољих девојака Црне Горе учила је на српском, руском и француском језику и спремала се за позив наставника и васпитача. Међутим, како то често овде бива, миран живот и школовање прекинуо је рат. Краљевина Црна Гора је 8. октобра 1912. године објавила рат Османлијском царству и прва кренула у бој за ослобађање изворишта српске духовности, културе и националног идентитета. Васпитана у духу родољубља, тада петнаестогодишња Василија добровољно се пријавила у болничарке. Заједно са њом пријавила се и њена мајка Милица. Од првог дана рата, заједно са мајком је учествовала у свим важним биткама. После огромних жртава на Скадру, Тарабошу и Бардањоли, негујући рањенике и слушајући њихове исповести, уверила се да је рат највеће људско проклетство. Још веће страдање своје војске и народа доживела је неколико година касније.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online