Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 12.11.2016.
11:25
Tanjug A

Šešelj ga nije uplašio: Devenport bi opet u Skupštinu, spremio izveštaj na srpskom

Šef delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport izjavio je da je pismom obavestio predsednicu parlamenta Maju Gojković šta se desilo u Skupštini Srbije kada je pokušao da predstavi izveštaj EK o napretku Srbije i da je u pismu još naveo da je spreman da se vrati u skupštinu na njen poziv i sasluša poslanike.

Tanjug
U Skupštini najzabavnije: Majkl Devenport nije uspeo da predstavi Izveštaj EU, ali se slatko ismejao

- Spreman sam uvek za konkretan razgovor i razmenu mišljenja. Želimo da čujemo stavove poslanika što se tiče izveštaja. Poštujem ulogu parlamenta u svim aspektima života, naročitio što se tiče evropskih integracija - rekao je Devenport gostujući na RTS.

Na zamerke poslanika da nije bilo prevoda dokumenta na srpski jezik i da nakon bregzita nije logično da Britanac govori o napretku Srbije u pregovorima sa EU, on kaže da je svoje izlaganje spremio na srpskom jeziku, da jeste Britanac, ali da je i građanin EU.

- Britanija je još uvek članica EU sa svim pravima i obavezama. Nastavljam da obavljam posao ambasadora EU u Srbiji - rekao je on.

On je ponovio da parlament ima bitnu ulogu u svim procesima pristupanja Srbije EU, ne samo što se tiče usklađivanja zakonadavstva, već i nadzora nad primenom zakonodavstva.

On je podsetio da je Evropska komisija usvojila paket i strategiju za proširenje, uključujući i izveštaj o napretku svih zemalja kandidata, te da ga je zbog toga skupštinski Odbor za Evropske integracije pozvao da prisustvuje sednici i predstavi izveštaj u skladu sa praksom prethodnih godina.

- Prevod na srpski jezik zahteva još nekoliko dana intenzivnog rada, odbor tradicionalno poziva ambasadora da predstavi glavne tačke iz izveštaja odmah posle uručenja premijeru. Bio sam spreman i uvek sam spreman za ovakav razgovor na poziv predsednice skupštine, naravno moraju da se uspostave uslovi za ovakav razgovor - zaključio je Devenport.

Devenport u četvrtak nije uspeo da predstavi Izveštaj EK Odboru za evropske integracije Skupšitne Srbije zbog protivljenjadela poslanika SRS i pokreta Dveri.

POVEZANE VESTI

Subota 12.11.2016. 13:10
Bilo kako bilo ali taj isti Devenport je ŠEF i Vučiću i Šešelju . Ovo u skupštini je kao i uvek bila predstava za naivne a posebna predstava za budale .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online