Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 08.11.2016.
18:43
Vestionline A

Vojska Srbije postala deo borbenih snaga EU!

U Briselu je u utorak potpisana nota o pristupanju Srbije tehničkom sporazumu o uspostavljanju borbene grupe Evropske unije "Helbrok".

mod.gov.rs
Srbija u borbenoj grupi "Helbrok" Evropske unije

Notu su, kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, potpisali načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković i njegov grčki kolega admiral Evangelos Apostolakis.

Ministarstvo odbrane iskazalo je spremnost da u borbenoj grupi "Helbrok" učestvuje sa vodom vojne policije, timom za civilno-vojnu saradnju i sa do pet štabnih oficira u komandi snaga borbene grupe.

Nota će stupiti na snagu kada je potpišu predstavnici država učesnica ove borbene grupe, koju predvodi Grčka, i u čijem sastavu su pripadnici vojski Bugarske, Kipra, Rumunije i Ukrajine.General Diković je istakao da je potpisivanjem note omogućeno punopravno uključenje snaga Vojske Srbije u ovu borbenu grupu, što ujedno predstavlja još jednu potvrdu privrženosti Srbije Zajedničkoj bezbednosnoj i odbrambenoj politici EU.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije je u Briselu učestvovao na panelu "Misije za obuku i savetodavne misije" održanom u okviru sastanka Vojnog komiteta Evropske unije.

Na panelu su učešće uzeli i načelnici generalštabova Albanije, Bosne i Hercegovine, Gruzije, Malija, Mjanmara i Crne Gore, kao i komandant Afričke komande Oružanih snaga SAD.

Nakon panela, general Diković je sa predsedavajućim Vojnom komitetu NATO-a generalom Petrom Pavelom razgovarao o bezbednosnoj situaciji na Zapadnom Balkanu, a sastao se i sa glavnokomandujućim Armije Mjanmara starijim generalom Min Aun Hlainom i general-majorom Robertom Magauanom, komandantom operacije Atalanta, u kojoj učestvuju pripadnici Vojske Srbije.

POVEZANE VESTI

Sreda 09.11.2016. 04:16
Srbija mora da bude deo sveta , a NE Rusije !!! Rusija je sama i izolovana , Rusija NIJE deo sveta i deo svetske civilizacije !!! ZNACI - uvesti "debele" sankcije ignorisanoj , izolovanoj i NE civilizovanoj Rusiji !!!
Sreda 09.11.2016. 04:17
Sve ce Rusija NA KRAJU izgubbiti , ama bas sve - sto jednu drzavu cini drzavom !!! Jedno je sigurno , Rusija na celu sa Putinom , nastavlja delo Ivana Groznog gde "komsija" proklinje sudbinu da deli granicu sa takvim zlotvorom . Putin je krenuo stopama Groznog i nemilosrdno krade tudje zemlje tj. teritorije !? Da li je Rusija "toliko mala" da joj potrebno jos TUDJEG !!! ??? Od nastanka (Kijevske) Rusije - nezasicena , halapljiva , nezajazljiva ... sve do Urala i "preko" ... uzurpirala i okupirala tj. pokrala ... pola Azije !!! Danas Rusiju krase ratovi i okupacija "brace" Gruzina i "najbratskijih" Ukrajinaca - samo zbog parceta i to TUDJE zemlje !!! ??? Zato i jesu najomrazenija nacija planete - i to van konkurencije (nemaju ni jednog saveznika ti belosvetski otpadnici i ZEMLJOKRADICE) !!! Od Kalinjingrada (Königsberg) preko Transnistrije , Juzne Osetije , Abhazije , Krima , Luganska , Donjecka ...do Kurilskih ostrva (Japan) sve sam "RATNI PLEN" pracen mrznjom svojih najblizih "komsija" . (Bice na kraju "oteto prokleto") . Niko ko se granici sa Rusijom nije sretan zbog toga . Svaki komsija bi da digne ZID prema Rusiji .Ne prezaju ni od bratskih naroda (danas listom NEPRIJATELJI) ... Rusija je inkubator ZLA - to ZLO covecanstva ne moze drugacije . To zlo seje zlo samo zbog jos vise TUDJEG !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online