Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 03.11.2016.
19:40
Vestionline A

Bivši Legijin zamenik: Ovo je poslednja opomena Vučiću

"Ovo je poslednja opomena Vučiću", tvrdi Milorad Bracanović, bivši zamenik šefa BIA, u ekskluzivnom intervjuu za nedeljnik Ekspres.

A. Čukić
Poruka Vučiću je mafijaška, "sa jasnim potpisom Zapada"

Komentarišući događaj sa oružjem nađenim u blizini kuće premijera Srbije Aleksandra Vučića, Bracanović kaže da je to poruka.

- Cilj cele ove akcije jeste poruka predsedniku Vlade ili možda poslednja opomena, a izgleda da je poslednja, da, ukoliko se nešto ne promeni, može da bude kobno po njega ili nekog od njegovih najbližih, mislim na porodicu, decu, ženu, roditelje, brata - kaže on.

Prema njegovim rečima, samo ostavljanje automobila nakrcanog sanducima sa oružjem na tom mestu, ali ostavljenog tako da bude primećen, imalo je jasan cilj.

- To je poruka. Poruka da će nešto da se desi ako se određene stvari ne preduzmu. Jer atentatori su bez ovih znakova i simbola mogli i da izvrše napad, ali to očigledno nije bio cilj. Ovo je mafijaška poruka - kaže Bracanović u intervjuu, u kome se za tu poruku navodi da je mafijaška, ali sa "potpisom zapadnih obaveštajnih službi".

A kad je reč o novom arsenalu oružja otkrivenom na Novom Beogradu, za Bracanovića je to jasna paralela sa događajima koji su prethodili ubistvu Zorana Ðinđića:

- Ova garaža sa oružjem, to je potpuno ista priča kao i pokušaj, a potom i ubistvo Zorana Đinđića, kad je ''audi smrti'' pronađen u malo korišćenoj garaži ''Kombank arene'" - tvrdi Bracanović.

- Auto koji je sada pronađen ukraden je u januaru ove godine, a da je ukraden nedavno, njega bi još tražili. To liči na profesionalizam. S obzirom na to da su pronađeni ''hekler koh'' (''bebica''), telefoni za aktiviranje eksploziva, 400 grama plastičnog eksploziva, a sa toliko eksploziva može da se sruši jedan osrednji objekat i obično se koristi za neutralisanje žive sile, ubijanje ljudi, teško je da je to slučajno nađeno - rekao je bivši obaveštajac za Ekspres.

Bracanović je napomenuo da ove zaključke iznosi na osnovu javno dostupnih informacija, koje su saopštili zvaničnici i institucije, i zaključuje da sve ove događaje, ukoliko su te informacije tačne, vidi kao nastojanje "da se poruka primeti i da bi je pročitao onaj kome je namenjena".

POVEZANE VESTI

Četvrtak 03.11.2016. 23:36
Ja licno mislim da je sve ovo izmisljeno, samo da bi skrenuli paznju sa nekih opasnih dogadjaja u Srbiji. Vucko Sojic je izmisljena zrtva u novom serrialu ,,Reno megan'' U prvim informacijama bilo je reci o Zolji, munici nepoznatog kalibra. Pa dali smo mi ludi ili su ti koji izvestavaju. Danas ne postoi policajac koi ne poznaje kalibar i municiju. Sada se govori o Hekleru, cak i telefonima kao i pstolj. Pitam se gde je sada snajperska municija, Zolja i td....da ne nabrajam. Ljudi sve je izmisljeno, samo da bi Vucko Soijic ispao zrtva
Četvrtak 03.11.2016. 22:58
Zna se ko je izabrani ub,ica i ate,ntator po Srbiji-pa Legija.Dalje nećemo ni istraživati jer na stvarne u,bice ne smemo ni pomisliti a kamoli reći.Šta se to dogodilo u amertičkoj ambasadi?Ko dolazi na vojne manere u Srbiju?Sad već po nekima nije reč o Vučiću već o njegovom bratu.Što god da je svaki dan se vrte priče da se ode što dalje od istine.Istina se ne sme znati.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online