Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 03.11.2016.
09:23
alo.ra,Vestionline A

Dačić donosi rakete "Buk"!

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić predvodi delegaciju Srbije koja je otišla u Rusiju po najbolje uslove za nabavku ruskog oružja,ali sa glavnim ciljem da obezbedi sigurno snabdevanje gasa preko zime.

Tanjug
Ivica Dačić

Prema saznanjima Alo!-a, u Rusiji će ministri Ivica Dačić, Aleksandar Antić i Zoran Đorđević, osim o mnogim temama sa Međuvladinog srpsko-ruskog komiteta za trgovinsku, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju, između ostalog razgovarati i o nabavci raketnog sistema PVO - "Buk", o remontu srpskih "migova", ali i o snabdevanju ruskim gasom.

- Nabavka obećanog raketnog sistema "Buk" biće samo jedna od tema. Tu su još priče o rezervnim delovima za srpsku avijaciju, ali i o još nekim modelima naoružanja - kaže izvor beogradskog dnevnika iz Vlade Srbije.

Prema njegovim rečima, ministar energetike vodiće razgovore o snabdevanju i isporuci ruskog gasa preko zime za Srbiju kako bi sa te strane bili obezbeđeni.

Podsetimo, 2. i 3. novembra delegacija Srbije boraviće u Suzdanju, Ruskoj Federaciji, na 15. zasedanju Međuvladinog srpsko-ruskog komiteta za trgovinsku, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju.

Dačić je pre odlaska u Moskvu naveo da se tokom zasedanja očekuje niz veoma važnih razgovora i tema koje se, pre svega, odnose na ekonomske odnose dve zemlje.

- Imamo sporazum o slobodnoj trgovini sa Rusijom, ali je sad aktuelno i pregovaranje o sporazumu o slobodnoj trgovini sa celim Evroazijskim savezom. To neće biti jednostavno, mora da se pregovara, ali i to će biti jedna od tema - rekao je Dačić. Takav sporazum, dodao je on, znači da će bescarinska trgovina moći da se obavlja na teritoriji celog Evroazijskog saveza.

- To je za nas veoma značajno, jer već sada 99 odsto robe u Rusiju izvozimo bez carine - precizirao je Dačić.

POVEZANE VESTI

Subota 05.11.2016. 20:26
Ma jok, uopste nisu otisli da pricaju o oruzju - a Rus im pokazuje protiv-tenkovski sistem KORNET... Srbija mora da izgura svoja 2 projekta: Maljutka 2T5 i Edepro Pauk. Onda nam nece ni trebati Kornet. Sto se tice PVO-a, mozda nije lose obnoviti proizvodnju modernizovanog sistema PVO, Strela-2M, sa novom GSN. Na "paradi" u Novom Sadu mogla se videti i modernizovana raketa V-V K-13 sa starih lovaca MiG-21. Potrebno je samo malo uloziti u domacu pamet, da bi se ustedele velike pare i substituisao uvoz nekih vrsta naoruzanja.
Subota 05.11.2016. 20:26
Komitet za ekonomsku saradnju, zamisli, pa jos zaseda eto 15 puta. Sa Italijom i Nemackom nemamo taj komitet niti su ijednom zaseli pa je eto izvoz u te dve zemlje sest puta (6) veci nego u Rusiju. Samo zamajavanje naroda. Sto ne kaze Dacic kada vec spominje veto Rusije koliko puta nisu stavili veto i koliko puta su glasali za sankcije Srbiji. Isti su ljudi i tada bili na vlasti samo nisu bili na istim mestima a jedina razlika je sto tada Rusi nisu bili u svadji sa USA a sada jesu pa zele da im naude a ne nama da pomognu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online