Četvrtak 03.11.2016.
09:23
alo.ra,Vestionline

Dačić donosi rakete "Buk"!

Tanjug
Ivica Dačić

Prema saznanjima Alo!-a, u Rusiji će ministri Ivica Dačić, Aleksandar Antić i Zoran Đorđević, osim o mnogim temama sa Međuvladinog srpsko-ruskog komiteta za trgovinsku, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju, između ostalog razgovarati i o nabavci raketnog sistema PVO - "Buk", o remontu srpskih "migova", ali i o snabdevanju ruskim gasom.

- Nabavka obećanog raketnog sistema "Buk" biće samo jedna od tema. Tu su još priče o rezervnim delovima za srpsku avijaciju, ali i o još nekim modelima naoružanja - kaže izvor beogradskog dnevnika iz Vlade Srbije.

Prema njegovim rečima, ministar energetike vodiće razgovore o snabdevanju i isporuci ruskog gasa preko zime za Srbiju kako bi sa te strane bili obezbeđeni.

Podsetimo, 2. i 3. novembra delegacija Srbije boraviće u Suzdanju, Ruskoj Federaciji, na 15. zasedanju Međuvladinog srpsko-ruskog komiteta za trgovinsku, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju.

Dačić je pre odlaska u Moskvu naveo da se tokom zasedanja očekuje niz veoma važnih razgovora i tema koje se, pre svega, odnose na ekonomske odnose dve zemlje.

- Imamo sporazum o slobodnoj trgovini sa Rusijom, ali je sad aktuelno i pregovaranje o sporazumu o slobodnoj trgovini sa celim Evroazijskim savezom. To neće biti jednostavno, mora da se pregovara, ali i to će biti jedna od tema - rekao je Dačić. Takav sporazum, dodao je on, znači da će bescarinska trgovina moći da se obavlja na teritoriji celog Evroazijskog saveza.

- To je za nas veoma značajno, jer već sada 99 odsto robe u Rusiju izvozimo bez carine - precizirao je Dačić.

2024 © - Vesti online