Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 17.10.2016.
18:02
D. Dekić - Vesti A

Kafica je korak do slobode

"Popio sam kafu sa Bogoljubom Karićem", priznao je predsednik Srbije Tomislav Nikolić, objasnivši da u tome ne vidi ništa loše i tako potvrdio da je bilo moskovskog susreta sa ovim biznismenom koji je deceniju u bekstvu od srpskog pravosuđa zbog optužbi za malverzacije u kompaniji Mobtel, teške 60 miliona evra.

Tanjug
Ne grize ga savest: Tomislav Nikolić

Objasnio je da su se sreli prilikom vojne parade u Moskvi, jer su bili u istom hotelu, dodajući da je Karić u Rusiji slobodan čovek.

- Sresti čoveka u Moskvi i okrenuti glavu, to ne liči na mene. Tim pre što ja njemu ništa ne zameram - rekao je Nikolić, ocenivši da neće uticati na pravosuđe, mada smatra da je Karić "politički progonjen".

Ocena šefa države o "političkom progonu" predstavlja, prema rečima direktora Komiteta pravnika za ljudska prava Milana Antonijevića, pritisak na pravosuđe.

Uvek uz vlast

Pokret Snaga Srbije koji vodi Bogoljub Karić je od 2012, koalicioni partner naprednjaka, a njegova supruga Milanka Karić i brat Dragomir su poslanici su u Skupštini. Ovaj biznismen je u politiku ušao kandidaturom za predsednika 2004, kada je bio treći, ali je u drugom krugu podržao tada lidera DS Borisa Tadića. Tokom 90-ih bio je blizak predsedniku Srbije i SRJ Slobodanu Miloševiću.

- Predsednik države, kao i premijer, mora da vaga svaku svoju reč i susret, jer oni govore o njegovom odnosu, u ovom slučaju, prema pravosuđu - zaključio je Antonijević.
Oglasio se i Karićev advokat Milorad Panjević.

Pročitajte još:

youtube.com/KARIĆ company family

* Evo šta je Toma poručio Putinu

* "Rasturio sam kvazidemokrate običnom salatom"

- Karić je u svim državama sveta slobodan čovek jer je Interpol ukinuo međunarodnu poternicu koju su raspisali srpski organi, što pokazuje da delo za koje se tereti nije krivično, već politički progon - tvrdi advokat.

Karić je najavio da se brzo vraća kući, pošto je jedan od dva postupka za zloupotrebu položaja i malverzacije u Mobtelu obustavljen zbog apsolutne zastarelosti. Mada je ranije govorio kako je finansirao skoro sve stranke u Srbiji, sada kada je deo vladajuće koalicije naprednjaka, tvrdi da se deset godina nije video sa liderom SNS-a premijerom Aleksandrom Vučićem i da ne finansiru tu partiju. Naveo je i da mu je Tomislav Nikolić prilikom posete Rusiji kazao da ne može da se meša u rad pravosuđa.

Pokret Dosta je bilo je ocenivši da se šef države skandalozno ponaša zatražio da tužilaštvo ispita njegove susrete sa "čovekom koga Srbija traži zbog kriminala".

- U svakoj državi bi to bio skandal dovoljan za ostavku i povod za istragu da li je predsednik zloupotrebio funkciju za pritisak na pravosuđe. Nedopustivo je da građani plaćaju putovanja predsednika tokom kojih se viđa sa licima odbeglim od zakona - kažu u DJB.

Povratak devedesetih

U DJB podsećaju da su 2006. pokrenuta dva krivična postupka za proneveru, u Višem sudu u Beogradu i Tužilaštvu za organizovani kriminal, da bi ovaj u sudu bio obustavljen zbog zastarevanja.
- Ima indicija da su postupci namerno otezani do zastarevanja. To zastarevanje postupaka protiv ljudi režima Slobodana Miloševića vraća "vrednosti" iz pljačkaških i profiterskih devedesetih - navodi DJB.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online