Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 05.10.2016.
03:11
N. S. Preradović - Vesti A

Ministarki krive srpske firme

Ne stišava se bura oko izgradnje dva tunela na Koridoru 11, a Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, ponovo je izjavila da za traljavo izvedene radove kriva domaća firma Planum!

Tanjug
Još traje bura: Zorana Mihajlović

- Planum je loše uradio dva tunela na auto-putu, a po ugovoru za ovaj posao treba da dobiju 60 miliona evra. Nisu krivi radnici, već direktor koji je odlučio da u svojoj zemlji tunele radi sa starim mašinama, dok mu nove rade u Rusiji. To je nedopustivo - izjavila je Zorana Mihajlović.

Ministarka je objasnila da nije problem visina tunela, već što je Planum, zbog korišćenja starih mašina, loše uradio betonsku kolovoznu podlogu. Ona je istakla i da je u medijima napadaju zato što pokušava da spreči pljačku nekoliko desetina miliona evra, koliko će, kako tvrdi, firme tražiti za završetak radova.

Postavlja se pitanje zbog čega se produžava salva optužbi na račun Planuma i da li je možda u pitanju izbacivanje domaćih firmi iz budućih radova. Moguće je, naime, da ubuduće podizvođači budu i firme iz regiona, a ne samo iz Srbije, a zanimljivo je da ministarka sve vreme naglašava da je azerbejdžanska firma radila ispravno.

Direktor Planuma Radomir Todorović je ocenio da "neko hoće da njegovu firmu izbaci iz posla", a Milan Knežević, vlasnik Modusa, izjavio je za "Vesti" da je, zapravo, pogrešila ministarka Mihajlović!

Atak i na Koridore Srbije?

Pojavile su se i teze da je posredi ministarkin atak na domaćeg investitora, a to su Koridori Srbije.
- Kažu da napadam Koridore jer sam htela da ih spojim s Putevima. Nemam ništa protiv bilo koga. Sada svi tvrde da je izvođač radova Azvirt sam birao podizvođače, ali i Koridori su davali saglasnost - podvukla je Zorana Mihajlović.

- Budući da smo od Azerbejdžana uzeli kredit za izgradnju auto-puta, uslov je bio da glavni izvođač radova bude iz te zemlje. Postavlja se pitanje kako i na osnovu čega su izabrali podizvođača. Sada je obelodanjeno da nije bilo nadzornog organa, a to ministarka nije smela da dopusti. Nije se mešala u radove kad je trebalo, a sad se meša kad je sve gotovo - kazao je Knežević.

POVEZANE VESTI

Sreda 05.10.2016. 07:26
Ali, Vučić nije besmrtan. Ovaj odvratni pe-der je i težak bolesnik, koji je već dve decenije na teškim lekovima koji razaraju organizam. On živi godinama u paničnom strahu od smrti i sve je luđi. On i u srpskoj javnosti ima imidže bolesnika, jer se često prenemaže, znoji, tako da bi, smatraju upućeni, prizivana smrt po Aleksandra Vučića mogla doći iznenada, krajem januara. A, do tada će se već znati ko će biti na čelu Sjedinjenih Država. Ako pobedi Donald Tramp, izvesno je da će se odložiti ratni sukob, i Tramp će prvo da se vrati svojim građanima, da njima učini život boljim, da reformiše društvo, socijalni, ekonomski i kulturni sistem i vrednosti. Ukoliko pobedi gospođa Klinton, vojnih sukoba Sjedinjenih Država biće na pretek, pa je moguć i sukob sa Kinom, a potom i Rusijom. Ipak, stara Evropa je umorna, ona nema ljudske potencijale za rat u korist Sjedinjenih Država a na svoju štetu i propast.
Sreda 05.10.2016. 07:27
Organizatori protesta zbog rušenja u Savamali zakazali su novi protest za 27. septembar. Videćemo da li je reč o održavanju pritiska na šizofrenog Vučića, ili je to pokušaj njegovog obaranja i izvođenja na sud njegovih bliskih saradnika iz ped-erske zločinačke grupe. Nezadovoljstvo građana je na vrhuncu. Njegove perverzije, kao i perverzije njegovih zaštitnika su neizdržive. Tako Vučić pompezno najavljuje povećanje plata za 1.500 dinara (!), koje iznose oko 200 evra, a u vreme kada je podigao cenu struje, komunalnih usluga i hrane za preko 20 odsto! Smrt i glad se nadvila nad glavama nekoliko miliona građana Srbije. Kad uzjaši Ujka Sem, on ne me da sjaši. Sve dok konj ne crkne. U ovom slučaju građani Srbije.
Sreda 05.10.2016. 07:29
Ruski predsednik Vladimir Putin odlučio je da ruske kompanije i budžet, pomogu Srbiji kupovinom srpskih preduzeća, investiranjem u privredu, energetiku, saobraćajnu infrastruktu, vojnu industriju... Reč je 5 milijardi evra koje su Rusi odvojili za ulaganje u Srbiju. Predsednik Putin je takođe naložio da se u Beograd bez odlaganja pošalju borbeni avioni novije generacije (šest aviona), da se Srbiji odobri nabavka odbramneog raketnog sistema... Ali, sve će to Aleksandar Vučić pokušati da sruši. Njegova kamaila je spremna da prevesla Ruse, po ko zna koji put. Tenkove smo već uništili. Na redu su sada haubice, transporteri, oružje, municija. Kao garant, da ćemo tako razgačeni i razoružani biti pacificirani i miroljubivi. Zapad zna da Srbi mogu lako da se samoorganizuju i ovu nametnutu zločinačku agenturnu vlast sruše na ulici. Neki novi 5.oktobar.Kada uništimo i ovu siću od oružja, ostaće nam koplja, lukovi i strele. Bićemo u pravom smislu domoroci, i vraćeni vojnički i tehnološki u vreme Nemanjića i krstaških ratova. Bitan je i jučerašnji dug telefonski razgovor između Vučića i Bugarina Bojka Borisova, o definitivnim tačkama i podeli interesnih sfera u Makedoniji, uz osvrt na migrantsku krizu, jer nas Bugari državno i organizovano "filuju" i pune migrantima iz Avganistana i Pakistana, na kojima odlično zarađuju. Time ne oslabljuju finansijski, policijski i vojno, zbog pojačanog patroliranja. Stvarajući nam i potencijalne demografsko versko-rasne probleme u budućnosti.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online