Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 21.09.2016.
12:47
Tanjug A

Pohvale iz Britanije: Srbija je ključna zemlja na Zapadnom Balkanu

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Njujorku sa ministrom spoljnih poslova Velike Britanije Borisom Džonsonom koji je istakao da je Srbija ključna zemlja na Zapadnom Balkanu i da će jedan od prioriteta spoljne politike Velike Britanije biti stabilnost tog regiona.

Tanjug
Srdačni razgovori u Njujorku: Aleksandar Vučić i Boris Džonson

Premijer Vučić je sa Džonsonom, u izrazito prijateljskoj i srdačnoj atmosferi, razgovarao o bilateralnim odnosima, situaciji u regionu i podršci koju Britanija pruža Srbiji na evropskom putu, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Vučić je istakao da Srbija veruje u iskreno prijateljstvo sa Velikom Britanijom, sa kojom sledeće godine obeležava 180 godina diplomatskih odnosa i pozvao ga da poseti Srbiju,

Premijer je Džonsona obavestio o ekonomskim reformama koje je Vlada Srbije sprovela u poslednje dve godine i naglasio važnost većeg prisustva britanskih investitora na srpskom tržištu.

Džonson je prihvatio poziv premijera Vučića da poseti Srbiju.

POVEZANE VESTI

Petak 23.09.2016. 21:46
Стара народна изрека каже: "Ко с ђаволом тикве сади о главу му се обијају". Блер и Клинтон су му "пријатељи", а он "наш вођа" је пријатељ наших непријатеља. Да се мало подсетимо историје. Пре трагичних дешавања око Сребрнице и у самој Сребрници овај исти Клинтон муслиманском вођи Изетбеговићу саопштио колико хиљада муслимана треба да страда да би Америка ратовала на њиховој страни? То је била ствар договора, а обичан народ им је у свему овом потпуно небитан и третира се као марва. Догађаји пре и после тога ово само потврђују. Да ли се неко још сећа збивања око Маркала, Рачка или можда Вуковара? Превише је сличности да би било случајно. Америка има у томе богато искуство. Од 1945 до данас су водили 148 "правих" ратова и били мирођија у скоро свим локалним сукобима"ниског" интензитета. За сваки је требало смислити повод и уједно оправдање да се руке окрваве, а да формално правно буди чисте.
Petak 23.09.2016. 21:47
Онај ко не може да живи са другима је у великим проблемима. Спада у оне особе које не могу да живе ни сами са собом. До подне мрзе себе а од подне цео свет. То је врло добро познато у свету рада где заједно раде разни народи разних вера, боје коже...Замислите професионалне фудбалере који не додају лопту некоме ко није њихове вере, нације...добио би одмах шут-карту од стране тренера, зар не? Слично је и код нас у угоститељству и туризму где сви раде тимски и зависе једни од других. Чим менаџер и/или шеф кухиње примети да постоји нетрпељивост међу запосленима на основу расне, националне, верске...разлике, одмах отера креатора проблема уз препоруку да иде негде да чува овце јер се овде ради са људима. А помирење свих са свима на Балкану нема алтернативу. Најпре, као модел, Срба и Бошњака у Србији на чему раде Вучић и Зукорлић. А зашто да не и онда од стране нас угоститеља, симбола професије која је свима на услузи. И развоја свих бања, укључујући и Сребреницу у борби против сиромаштва.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online