Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 19.09.2016.
03:00
D. Dekić - Vesti A

Gejevi šetaju, nacija nestaje

Dok je gej povorka kružila Beogradom, Srbija se podsetila poraznih podataka koji govore da država i narod izumiru.

A. Čukič
Budućnost bez dece: Učesnici gej parade

Godišnje nestaje jedan veličine 40.000 stanovnika, natalitet je pao na 1,34 deteta po ženi, skoro trećina porodica je bez dece, a četvrtina zdravih žena do 45 godina bez poroda. Mladi napuštaju otadžbinu, a u nekim godinama je više pobačaja nego novorođenčadi, pa je Srbija jedna od najstarijih nacija na svetu. Selo nestaje, a na desetine hiljada migranata koji pristižu sa Bliskog istoka i Azije prete da poremete demografsku sliku zemlje.

Pomor do kraja veka

Prema podacima UN, ako se sadašnji trend nastavi Srbija će do 2050. izgubiti 17 odsto populacije, a 2100. će imati 2,9 miliona stanovnika s prosečnom starošću od 50 godina. Pokret Dveri je šetnjom promovisao porodicu, a njihov predsednik Boško Obradović je na vratima Vlade ostavio deklaraciju Svetskog kongresa porodica s upozorenjem da se u Srbiji godišnje obavi više od 150.000 abortusa.

Na ivici ponora

Katastrofalnu situaciju pogoršava liberalizacija zakona pod pritiscima Zapada koja ugrožava porodicu. Veliku polemiku izazvao je predlog građanskog zakonika kojim se zabranjuje telesno kažnjavanje za koji je psihoterapeut Zoran Milivojević rekao da će dovesti do uništenja porodice.

Zaključak da srpske vlasti više brinu o promociji homoseksualizma, nego o pomoći porodici, stigao je sa Svetskog kongresa porodica održanog u Beogradu. Na skupu su Vlada i parlament pozvani da se aktiviraju na zaštiti porodičnih vrednosti i pomoći osnovnoj ćeliji društva.

Više nego dramatičan podatak da je srpski narod na crvenoj liniji nestanka iznela je potpredsednica Udruženja Opstanak Dragana Dinić, ističući stručna upozorenja da država i narod nestaju kada natalitet padne na 1,3 deteta po ženi.

- Globalizmu ne odgovara porodica, jer žele radnika koji radi pod pritiscima, seli se i nema obaveza. U Srbiji od 2,1 milion porodica, njih 600.000 nema dece, a 25 odsto fertilnih žena je bez dece jer ih ne žele. Za 500 godina pod Turcima, srpska porodica je očuvala srpski jezik i običaje, a ko će nas sada zaštititi? Nekada se rađalo najmanje troje dece, za porodicu, za školu i za državu, a danas jedno ili nijedno - kazala je Dragana Dinić na regionalnoj konferenciji Svetskog kongresa porodica na kojoj su bili predavači iz Srbije, RS, SAD, Rusije, Italije, Francuske i Gruzije.

Putinov recept protiv bele kuge

Upozorila je i da do kraja godine očekuje desetine hiljada migranata, a već 10.000 njih zatražilo je azil. Pošto kod njih jedna žena rađa sedmoro do osmoro dece pitanje je kako će izgledati Srbija za nekoliko godina.

Srpske vlasti je pozvala da primene pronatalnu strategiju Vladimira Putina, koja je u Rusiji zaustavila pad nataliteta.

Predsednik Rusije, prema rečima ministarke Slavice Đukić-Dejanović, problem je rešio podsticajem od 10.000 dolara za rađanje svakog drugog deteta, a Danska agresivnom kampanjom, dok Makedonija i Slovenija imaju dobre zakone, ali nemaju bolje rezultate od Srbije.
- Stanovništvo Srbije sa prosečnom starošću većom od 40 godina spada u starije nacije u svetu.

Plata ni za udžbenike

Predsednica Udruženja Roditelj Dragana Soćanin ukazuje da mnogi parovi s problemom žele decu, ali im je nedostupan program besplatne veštačke oplodnje.
- Porodice ostaju na jednom detetu, jer ih država nije ohrabrila benefitima za podsticaj rađanja. Radni ugovori su nepovoljni za porodilje, a roditelji provode čitav dan na poslu da bi obezbedili egzistenciju. Knjige za više razrede osnovne škole koštaju 350 evra, odnosno jednu prosečnu platu, pa kako onda izdržavati troje dece - kaže Soćanin za "Vesti".

U 2014. bilo više prekida trudnoća nego rođene dece, a koliko je manje rođenih nego umrlih, pokazuje podatak da Srbija godišnje gubi manji grad od oko 40.000 stanovnika. Ti problemi moraju da se rešavaju a ne samo analiziraju - kazala je Đukić-Dejanović, označivši kao deo problema i unutrašnje migracije sa sela u grad.

Prema njenim rečima, zabrinjava i što je sve više obrazovanih žena starijih od 30 godina koje nemaju decu i ne razmišljaju o tome, iako nisu ekonomski ugrožene, ali žele komfor.

Zapad tera narode na samoubistvo

Strani gosti na skupu su upozorili na pogubnu politiku Zapada. Koordinator regionalnih konferencija Don Feder je istakao da kada srpski narod pozivaju na nacionalno samoubistvo porukom da sledi put Zapada.
- Zapad je u proteklih pola veka promovisanjem kontracepcije i abortusa birao put smrti. Natalitet u svetu je za manje od pola veka pao za 50 odsto. U SAD je 1,93 deteta po ženi, a u Evropi 1,5, dok će zemlje sa stopom od 1,3 za 45 godina izgubiti pola stanovništva. Godišnje je u svetu 42 miliona abortusa. Procene UN su da će do 2050. na planeti biti oko 250 miliona manje dece, a ova danas rođena neće imati svoju - izneo je Feder porazne podatke.
Predsednik Svetskog kongresa porodica Brajan Braun je kazao da se brak zasniva na zajednici žene i muškarca, ali se u Americi donose zakoni koji menjaju takvu definiciju porodice.
- Narod u SAD ceni porodicu, ali ne i elite koje pričaju da su za demokratiju, a koriste ovlašćenja vlade da utišaju ljude i ukinu slobodu govora - rekao je Braun, poručivši da svi narodi treba da se ujedine u borbi za porodicu.
Član Savetodavnog odbora Svetskog kongresa porodica Fabris Sorlin je istakao da je EU protiv porodice i da je nametnula organizaciju gej parade kandidatima za EU.
- To govori da je EU na aparatima za disanje, da narušava demografsku sliku Evrope otvarajući granice za migrante - rekao je Sorlin.






 

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 19.09.2016. 12:33
Vi na ovom portalu samo kmecite umesto da izadjete na ulice i da oterate tu bagru !Ocito dobro rade za srpske neprijatelje i pogotovo protiv naroda.Dokaz je da porodica nema ista ili bolja prava kao sto ped/eri imaju?!
Utorak 20.09.2016. 23:26
Ponovo prebrojavam i vidim da ih nema više od stotinjak, ako se izuzmu njihovi gosti iz inostranstva, glumci, političari i slični berači poena. Ovo zabrinjava:"Zaključak da srpske vlasti više brinu o promociji homoseksualizma, nego o pomoći porodici, stigao je sa Svjetskog kongresa porodica održanog u Beogradu. Na skupu su Vlada i parlament pozvani da se aktiviraju na zaštiti porodičnih vrednosti i pomoći osnovnoj ćeliji društva." Na njihovo šetanje i obezbjeđenje je država potrošila 500.000 evra. Država stalno blebeće o porastu nataliteta, a sve čini da do toga ne dođe. Porez na dječiju opremu i hranu nikako da se ukine.Pogledajte koliko koštaju dječije patikice dužine 15cm, što će reći, da na djeci svi zarađuju i to debelo. Ovi homoseksualci su zaštićeniji od bijelih medvjeda.Ne smiješ čak da kažeš ni da su pe-deri.A tek da kažeš:ped-erčine. Sve što traže, to i dobiju. Kad ih političari toliko cijene, poštuju, vole, što po jednog ili nekoliko njih ne odvedu svojoj kući? Valjda ih već nemaju tamo. Vidim i da su se s njima zajedno ponosili Čedica, Pajtić, Čomićka, ministarka Brnabić,... Ne pročitah da li su oni bili na jednom drugom mjestu, takođe u Beogradu, na Svjetskom kongresu porodica. Koju li samo vezu imaju u vrhu, pa su tako zaštićeni?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online