Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 18.08.2016.
11:07
Vestionline, Telegraf.rs A

Amerika će tražiti izručenje Radulovića?

Lider pokreta Dosta je bilo (DJB) Saša Radulović mogao bi da bude prvi na koga bi se odnosio sporazum o ekstradiciji, koji su u Beogradu u utorak potpisali američki potpredsednik Džozef Bajden i premijer Aleksandar Vučić, a zbog milionskog poreskog duga, piše Srpski telegraf.

Tanjug
Zbog poreskog duga bi mogao da bude izručen u SAD: Saša Radulović

List, naime, piše da je ovim sporazumom predviđena bolja saradnja između Srbije i SAD u oblasti policije, a sagovornici ovog medija kažu da bi ovo mogao da bude osnov da Amerikanci zatraže izručenje Radulovića jer mu američki poreznici neće oprostiti dug od milion dolara.

Kako je ranije objavio Dojče vele, Lider DJB ostao je dužan Americi 1.069.670 dolara i 25 centi poreza, zbog čega je američka poreska uprava (IRS) još 14. jula 2005. stavila šapu na sve što srpski političar u poseduje u toj državi - od automobila do nekretnina i ušteđevine.

List podseća da je o Radulovićevom slučaju govorio i premijer Aleksandar Vučić.

- Radulović nije učestvovao ni u jednom uspešnom projektu, osim ovom u Kaliforniji. Tu ih je zavrnuo za sve pare - rekao je Vučić.

Analitičar Obrad Kesić, koji živi u Vašingtonu, je za Srpski telegraf objasnio da su američki poreznici rigorozni, ali da se IRS neće oglašavati dok ne završi kompletnu istragu Radulovićevog slučaja, a potom i reviziju.

Kesić kaže da bi zbog poreskog duga od milion dolara Amerika mogla da podigne optužnicu protiv Radulovića i zatraži da mu se zamrzne ukupna imovina.

Kesić ukazuje da se dešava da se naši ljudi zaduže, ne plate porez i napuste zemlju, ali onda SAD protiv njih pokreću pravni proces.

Analitičar Ðorđe Vukadinović za Srpski itelegraf kaže da su Radulovićevi napadi na novinare, koji se bave ovom temom, zaista čudni.

- Mislim da je mnogo bolje da gosodin Radulović objasni ovaj slučaj nego da napada novinare. Znači ovo može da bude ili nesporazum ili istina. Novinar nije izmislio te podatke. Radulović ne sme da se ljuti, nego treba sve to lepo da objasni - naveo je Vukadinović.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 18.08.2016. 11:20
Зашто су против Радуловића ?? Па зато што не жели србију у ЕУ и НАТО и против је Вучића.Да воли Вучића неби тражили да плати порез.Палма и његов син су крали из Колубаре и да неби била подигнута оптужница против Палму морао је да приђе Вучићу и сада Палма жели у ЕУ .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online