Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 15.08.2016.
04:00
D. N. P. - Vesti A

Autonomija Raške oblasti vodi u krvave sukobe

Vučić se dogovorio sa Zukorlićem da se eliminišu svi nesporazumi Bošnjaka i države Srbije. Konačno dobra vest. Ali, posle ovoga dolazi još hiljadu "ali" ili: kako da se ispravi sve ono što je prošlost pokvarila. Da li je to moguće? Neka se uradi koliko je moguće i bićemo zadovoljni.

youtube.com/Sandžak Media
Sumnja u Zukorlićevu iskrenost: Dr Dobrosav Nikodinović

Nesporazumi ne potiču od pre 100 godina, već od nekoliko vekova ranije. Mislim da su stariji Bošnjaci uništili omladinu, promenili su joj svest, ne vide ni zračak od realnosti, oterali su ih da ginu po Aziji. Te mladića, kad se vrate, ni rođena majka neće prepoznati. To Bošnjaci moraju da shvate i da prestanu da guraju svoju omladinu u tragediju.

Ovo za "Vesti" ističe dr Dobrosav Nikodinović, predsednik uglednog srpskog udruženja Ras koji, kako kaže, sumnja u Zukorlićevu iskrenost i naglašava da je njegova platforma o istorijskom pomirenju možda manevar da se postigne neki kratkoročni cilj.

- Ako se Zukorlić bude služio lažima u postizanju cilja, obrukaće Bošnjake. Ako se u komunikaciji bude koristila istina, teško će se svideti jednoj ili drugoj strani. Bošnjaci su dugo bežali od istine, pa o mnogim stvarima iz prošlosti imamo duple istine, što je nemoguće. Na primer, imam nepobitne naučne dokaze da je Stari Ras bio na mestu gde je sada Novi Pazar koji je samo promenjeno ime Rasa. Apsolutno je opravdano da se spomenik Stefanu Nemanji postavi ispred zgrade opštine, što bošnjački prvaci godinama ne dozvoljavaju - kaže Nikodinović.

On dodaje da ne može da se kaže i Raška oblast i Sandžak, jer je "sandžak" samo tursko ime za administrativni pojam srez, okrug, a ne ime teritorije.

- Nedopustivo je da Bošnjaci taj izraz koriste za neku autonomiju ili državu, da bi to ostvarili neminovni su krvavi sukobi, jer Srbi, pored svoje države Srbije, ne žele ni autonomiju, ni državu. Ne može se Raška oblast nikuda nositi, ni pripajati Bosni. Bosna i Srbija nisu isto. Što pripada Srbiji nije bosansko, što pripada Bosni nije srbijansko - podseća dr Nikodinović.
 

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 15.08.2016. 08:37
Ko su uopste Vucic i Zukorlic i u ime koga se oni "dogovaraju"? Ko ih je ovlastio da uopste oni bilo koga predstaljaju i u kojim pregivorima ? Da se jisu oni malo zaigrali ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online