Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 12.08.2016.
18:30
J. Arsenović - Vesti A

Država održava fudbalsku mafiju

Malo je stvari koje novi-stari premijer Aleksandar Vučić priznaje kao svoje neostvareno obećanje u prethodnom mandatu, ali i to se dogodilo. Polemišući sa opozicijom u Skupštini, on je priznao da nije imao snage za privatizaciju fudbalskih klubova.

M. Todorović
Pod zaštitom moćnika: Fudbal u blatu kriminala

- Eto priznajem, jači su od mene, mali sam i nedovoljno snažan da to izguram. A što vi niste dok ste bili na vlasti to izgurali - uzvratio je srpski premijer povodom kritika opozicije, uz opasku da on nikome ne plaća da ne viču "Vučiću pederu".

Na društvenim mrežama odmah je pokrenuta polemika kako to da se Vučić, koji se stalno hvali kako se nikog ne plaši i kako njega centri moći ni sa istoka ni sa zapada ne smeju da ucenjuju, povlači pred domaćom fudbalskom mafijom i huliganima? Tviter se usijao od komentarisanja, a jedan je napisao i predsednik sindikata profesionalnih fudbalera u Srbiji Mirko Poledica.

- Kaže Vučić: "Nemam snage za privatizaciju klubova". Ne treba tu snaga već politička volja i zakon. Snaga treba za cepanje drva - sarkastičan je Poledica.

Dobri poznavaoci stanja u srpskom fudbalu saglasni su u tome da je ključno pitanje zašto nema političke volje da se stane u kraj mafijaško uvezanim interesima u klubovima, već ih država čak i dotira, a da uprave ne polažu račune gde su pare potrošene?

Kad pred moćnom spregom kriminala, političara i menadžera ustuknu svi - od izvršne do pravosudne vlasti, ne čudi što u to društvo ne žele da zakorače iole pristojni privrednici sa ulaganjima.

Naravno da su uplašeni i građani, čak i kada su žrtve krvničkog prebijanja koje ovekoveče kamere. Na suđenju dvojici huligana optuženih za prebijanja čuvara i pripadnika obezbeđenja FK Partizan, generalni direktor Partizana Miloš Vazura tvrdio je da nije video ko je to uradio.

Regrutni centri za kriminalce

Klubovi, pre svih Zvezda i Partizan kao najveći, postali su epicentar korupcije i regrutovanja mladih kriminalaca. Oni su već dugo i legalno sastajalište vladajućih političara, neskrivenih kriminalaca, sumnjivih menadžera i tajkuna, koji svi zajedno sede u upravama - komentariše novinar Vuk Cvijić koji se godinama bavi pravosuđem i crnom hronikom.

Iako je zahvaljujući snimku sa obližnjih kamera cela Srbija imala priliku da vidi čin nasilja, sam Vazura tvrdi da nije, mada je najpre tvrdio da je on bio cilj napada i da zna naručioca.

Nažalost, i same žrtve odustale su od privatnog krivičnog gonjenja dvojice tabadžija sa podebelim krivičnim dosijeom i moćnim pozicijama u navijačkim skupina. Toliko moćnim da se na kamere nisu ni obazirali kada su besomučno šutirali već oborenu žrtvu.

Ko finansira taj i odlučuje

Bivši državni sekretar za sport Nenad Borovčanin smatra da privatizacija klubova nije nužna, a ako do nje dođe ona mora biti dobro pripremljena da ne bi prošla poput propalih privatizacija u privredi.
- Do tada je važno urediti ovu oblast, uvesti krivična dela koja štite integritet sporta, zaštiti klubove od menadžera, huligana i nameštanja utakmica. Kad država finansira, ona ima potencijal da utiče. Za to je potreban hrabar i pametan ministar sporta - izjavio je Borovčanin za "Danas".






 

POVEZANE VESTI

Petak 12.08.2016. 18:43
Vucic je ZLO koje unistava Srbiju potpuno svesno i namerno . U Zvezdi i Partizanu su ljudi od njegovog najveceg poverenja sa zadatkom da jednom klubu isplate sve dugove a drugi da potpuno uniste . U tome su veoma uspesni na zadovoljstvo premijera inace ostrascene budale sa severa . STA je to u bilo kojoj oblasti Vucic uradio dobro za Srbiju ? NISTA GOSPODO !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online