Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 18.07.2016.
20:30
M.Lj. - Vesti A

Mali po receptu Erdogana

Siniša Mali doživeo je akciju pristalica Inicijative "Ne da/vi/mo Beograd" kao napad na njega, maltene kao puč u Turskoj i pokušaj svrgavanja Erdogana, o čemu svedoči i brza reakcija šefa policije.

Tanjug
Gužva pred Skupštinom grada

Članovi Inicijative su se okupili ispred gradske skupštine, gde su došli da uruče "otkaz" gradonačelniku Beograda a tekst su zalepili na ulaz u zgradu gradskog parlamenta.

Dok su Mali i predsednik gradske skupštine Nikola Nikodijević ulazili u zgradu nastao je metež, a okupljeni su zviždali i uzvikivali "lopovi, lopovi"... Deo okupljenih, kako su javili mediji pod kontrolom Vučića, je nasrnuo na Malog, ali je obezbeđenje sprečilo direktan fizički kontakt, dok je jedan čovek navodno gađao gradonačelnika nekim predmetom.

Policajcu slomljene naočare?!

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ekspresno je sazvao konferenciju za novinare i najavio podnošenje prijava protiv ljudi koji su "napali gradonačelnika, odbornike i policajce".
- Nećemo dozvoliti da neko batina bilo koga u Srbiji i Beogradu - rekao je on i dodao da je policajac Ivan Džambić "zadobio povrede ruke i lica", da su mu "slomljene naočare", te da se "nalazi u Kliničkom centru na analizama".

Mali je rekao da je u šoku zbog nasrtaja na njega, odbornike i policiju i izrazio zabrinutost za bezbednost svoje porodice.

- Ako me neko napadne kada ulazim u skupštinu grada, kada pokušava da me udari i povredi, da li to znači da će sledeći put da povredi moju decu, zato što ima drugačije mišljenje - upitao je Mali.

On je dodao da je pripadnike Inicijative pozvao na razgovor, jer ulica nije mesto za to i istakao da "poštuje drugačije mišljenje i njihovu želju da mirnim demokratskim protestom izraze svoje mišljenje".

Odgovarajući na pitanje ko su najviši gradski zvaničnici koji su rušili objekte u Hercegovačkoj, u Savamali, Mali je rekao da ne zna i da niko od nadležnih, pa ni on, ne beži od odgovornosti, ali da moli da se poštuju nadležne službe Srbije, tužilaštvo i policija.

- Ako je Siniša Mali znao za dešavanja u Hercegovačkoj ulici u noći 24. aprila, onda mora krivično da odgovara, a ukoliko nije znao onda bi trebalo da odgovara politički - izjavio je Balša Božović (DS). On je podsetio da je Vučić označio gradonačelnika Beograda kao najodgovorniju osobu za bespravno rušenje objekata u Savamali i otmice ljudi.

Inače, DS je do sada prikupio više od 50.000 potpisa za smenu Malog.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online