Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 15.04.2016.
10:54
Vestionline A

Postavljen temeljac za "Skadar na vodi"

Beograd na vodi je simbol uspeha za celu zemlju. To je magnet koji će privući ljude iz celog sveta u Srbiju. Tamo gde su nekada bili miševi i zmije i najneugledniji deo grada, sada će biti njegov najveći ponos - rekao je u petak Aleksandar Vučić na postavljanju kamena temljca za kulu Beograd, koja će biti najviša u ovom delu Evrope.

Tanjug
Juče IKEA, danas "Beograd na vodi"

Kamen temeljac svečano su položili premijer Aleksandar Vučić, gradonačelnik Siniša Mali i šeik Muhamed Alabar. Vučić je dodao da ovaj projekat "osim što će otvoriti nova radna mesta, omogućiti Beograđanima da konačno postanu ponosni na svoje priobalje".

Vučić je primetio da je mnogo ljudi bilo zabrinuto zbog menjanja izgleda grada, ali je naveo da je tako uvek bilo kroz istoriju, kao i da mnogi ustuknu kad je reč o velikim projektima.

- Dobro je da u demokratskoj atmosferi svako iznese svoje mišljenje, ali napredak, progres, prosperitet neće i ne može biti zaustavljen - rekao je Vučić.

Vučić je rekao da Srbija ne može da stoji u mestu i čeka da nešto padne s neba, niti da se skriva dok ceo svet ide napred, nego mora da ide u korak sa svetom, ali i ispred njega kako bi nadoknadila propušteno.

Obraćajući se direktoru "Igl Hilsa", šeiku Muhamed Alabar, Vučić je rekao da se nada da će se izgradnjom Beograda na vodi, Srbija približiti svetskim standardima.

- Zahvalio bih se svima koji su učestvovali u ovom projektu. Bez vaše snage ne bismo uspeli da porušimo 330 oronulih objekata i počnemo da gradimo Beograd na vodi - rekao je Vučić.

Muhamed Alabar je rekao da mu je drago što ima priliku da radi sa ljudima u Srbiji i na ovom projektu. - Tako ćemo dovesti svet u Srbiju, i Srbiju u svet - rekao je on i dodao: - Radim u 14 zemalja sveta, ali mogu samo da pohvalim vašu posvećenost i administraciju.

Vučić je dodao da će ovaj projekat unaprediti srpsku privredu kada je reč o bruto domaćem proizvodu.

- Želimo da hotel 'Rozvu' takođe dođe u Beograd, možda baš na mestu današnjeg hotela "Bristol". Gospodin Alabar će nam pomoći u tome - rekao je Vučić.

POVEZANE VESTI

Petak 15.04.2016. 11:50
Ozbiljan duševni bolesnik . Nije problem što je on budala ali ovi oko njega mažu govvnima tu istu budalu i on uživa u tome . Jadan li je ...
Petak 15.04.2016. 12:30
nešto bre Vučić voli ovih dana lopatu. Samo nastavi tako pa će i narod nju da zavoli ali za druge svrhe !
Petak 15.04.2016. 12:15
Дабогда то био и последњи камен поменутог пројекта.Једва чекам изборе да се решимо тог ужаса.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online