Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 15.06.2016.
03:00
J. Arsenović - Vesti A

Potrčko, otirač i muzej apsolutizma

Sa ambasadorima SAD i EU razgovor je bio učtiv, a u Brisel će na sastanke nakon formiranja nove vlade, poručio je juče Aleksandar Vučić, samo dan nakon što je na njihov zahtev primio Majkla Devenporta i Kajla Skota. U novom obraćanju javnosti, Vučić demantuje pisanja medija da su okretanje Srbije Rusiji i otvaranje kineskim investitorima ključne zamerke Brisela i Vašingtona.

Tanjug
Non-stop u svađi sa svima: Aleksandar Vučić

- Srbija nastavlja evropski put i biće posvećena njemu, ali će nastaviti saradnju sa Rusijom i Kinom - tvrdi Vučić, koji nije odgovorio zašto su dvojica diplomata tražili hitan prijem kod njega.

- Moj posao nije da budem bilo čiji potrčko i mene kao predsednika Vlade i dok sam živ niko neće tretirati kao otirač i krpu, jer bi to značilo da tako tretiraju našu zemlju - ponovio je juče više puta sopstvenu poziciju u razgovorima sa predstavnicima moćnih zemalja.

Mirović premijer Vojvodine

Prema Vučićevoj najavi, sledeće nedelje biće formirana nova pokrajinska vlada, a na njenom čelu biće funkcioner SNS-a Igor Mirović. Potom će mandatar ubrzati proces formiranja Vlade Srbije, ali je sve odložio nakon trodnevne posete predsednika Kine koji dolazi u Beograd 17. juna.

Teško da je ovakvim nastupom uspeo da eliminiše pisanja medija da je ogorčen što njegovi zapadni prijatelji finansijski pomažu građanske proteste protiv vlasti i njega lično i prizivaju "balkansko proleće". Tu se pre svega misli na proteste zbog rušenja objekata u beogradskoj Savamali i skupove u Novom Sadu koji se protive smenama na TV Vojvodina.

Biće u avionu, ali neće leteti za Njujork

Mandatar tvrdi da time što je otkazao put u SAD nije ugrozio odnose sa Vašingtonom. Nije odgovorio sa kim je trebalo tamo da se sastane, već samo da neće leteti na prvom letu Er Srbije za Njujork 23. juna. Biće, kaže, u avionu sat vremena pre poletanja, jer mu se ostvario san da nacionalna aviokompanija ponovo obavlja prekookeanske letove. Usput je "patološkim lažovom" nazvao Sašu Radulovića jer tvrdi da posete Briselu i Vašingtonu nije otkazao Vučić, već obrnuto.

Vučić je rekao da ne misli da su dvojica ambasadora "imali ulogu u bilo kakvim protestima".

- Imamo neka različita viđenja, ali tu nije Savamala - rekao je, a potom poručio da on neće doći na kontramiting u Novi Sad, protiv dosadašnje vlasti DS-a, ali je svojima u SNS-u poručio da ko hoće može da ide. Stalno negirajući da u Srbiji vlast cenzuriše i kontroliše medije, Vučić je najavio da će SNS napraviti "muzej apsolutizma", u kojem će izložiti naslovnice gde je on prikazan i kao prostitutka sa fantomkom i kao Hitler i džihadista. I ovoga puta u prepoznatljivom maniru kontraoptužbi je izbegao da kaže da li će smeniti gradonačelnika Beograda Sinišu Malog zbog Savamale.

POVEZANE VESTI

Sreda 15.06.2016. 11:39
"Ici cu u Brisel ali tek posle sastava vlade," Jasan i glasan stav da Srbija nije nicija prcija i da iko moze da se mesa u njene nacionalne interese. Navikli su u Briselu da Vladu Srbije sastavlja Havijer Solana, da predsednika Srbije bira Brisel i Vasington, da smo zarad prijatelja u svetu napustili svoje nacionalne interese, pa nam je tako Crna Gora otisla iz drzavne zajednice zu direktnu pomoc Dr. Vojislava Kostunice i Borisa Tadica. Zapad nam je izvrsio i privatizaciju, pa su njihovi bizismeni izvlacili kapital i gasili firme. Havijer Solana je sastavio i onu VAMPIRSKU Vladu DSS i DS 2007. godine koja je 2008. godine na Miran i dostojenstven nacin predala KiM Pristini. Tog dana je predsednik Srbije Boris Tadic pobego iz Srbije, a predsednik Vlade Dr. Kostunica odrzao telefonsku sednicu i obavestio brisel da je Pristina donela jednostranu i ptotivustavnu odluku. Iz Brisela je dobio odgovor da je Brisel vec priznao nezavisnos Kosova. Netreba zaboraviti da su Brisel i Vasington naterali DSS i DOS, da povuku tuzbe protiv NATO agresora i oslobode drzave Koje su ucestvovale u NATO agresiji svake odgovornosti. Dr. Vojislav Kostunica je po zahtevu Brisela morao da iz zatvora iz Srbije pusti sve zlocince sa KiM. Po narebi SB DSS i DS nisu smeli da traze niti jedno ispunjenje rezolucije 1244, pa su tako rezoluciju proglasavali pokricem za Miloseviceve poraze. Danas je neko Briselu i Vasingtonu reko DOSTA. Jasno je i Briselu i Vasingtonu da u Srbiji duvaju neki drugi vetrovi, da Vlada ne uvodi sankcije Rusiju sa kojom odrzava najbolje moguce odnose, da je tu i Kina kao i mnoge druge drzave van EU Koje saradjuju ekonomski i politicki sa Srbijom, Srbija nije vise samo Slovo na papiru za Vasington i Brisel, vec stvar za duboko razmisljanje kao centru za spajanje istoka i zapada. Savamala je samo pokrice opozicije za katastrofalni poraz. SNS je dobila poverenje 48% birackog tela, a celokupna opozicija nema ni priblizno. 99, 9% Beogradjana odobrava rusenje Savamale sto govori o jos jednom porazu opozicije i samozvanog nevladinog sektora.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online