Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 08.06.2016.
22:19
Tanjug A

"Svi se ujedinili i svi isti: Od SPS-a, pa do onog što je pobegao glavom bez obzira..."

Mandatar Aleksandar Vučić rekao je da je njegova dužnost bila da saopšti građanima ko je rušio Savamalu, a na pitanje zašto nalogodavci za to rušenje nisu iza rešetaka, ako je već utvrđeno da su prekršili zakon, odgovorio je: "Pustite organe da rade i nemojte vi da hapsite".

Tanjug
Srbija se neće vraćati u mračne, "fantomske" godine: Aleksandar Vučić

- Ne zaboravite da sam nedvosmisleno danas rekao da je tačno da je neko mogao da ima dobre namere, ali da ga to ne opravdava - rekao je Vučić.

Mandatar je istakao i da je o rušenju u Savamali javnost obavestio na  pres konferenciji na kojoj je govorio i o ekonomskim uspesima vlade, uveren da će ta tema malo koga zanimati, ali i da bi pokazao običnim ljudima da njegove političke oponente ne interesuje ništa osim političkog obračuna.

- Nikada ih nije interesovala ni istina, nikada neće biti zadovoljni. Namerno sam to danas na takav način uradio, da bi mogli da vide da nije u pitanju briga za Srbiju i Beograd, već najprljavija politička igra. Rekao sam to da bih običnim ljudima rekao da ne brinu, da se fantomke iz 2000-tih godina nikada više neće ponavaljati, niti sa hapšenjima ljudi, niti sa ubistvima, a te teme danas nikog ne zanimaju - naveo je Vučić.

Kako je primetio, neuobičajeno je za Srbiju i ceo Balkan da se narodu tako saopšti istina: "ej pusti vesti o platama, o investicijama, nego ajde da vidimo šta će da kažu lažni politički analitičari, Maldivi Božović, neki drugi stručnjaci u čije vreme je ubijano sa fantomkama".

Kad je reč o krivičnoj ili prekršajnoj odgovornosti, poručio je on ne može nikoga da izvuče od toga i da to ne želi, a da će o političkoj odgovornosti da se razgovara.

Upitan da komentariše izjave ombudsmana i poverenika, a koje su se odnosila na saznanja koja je izneo u pogledu odgovornosti vrha vlasti u Beogradu za događaje u Hercegovackoj, Vučić je rekao:

- Ne znam kakve veze Šabić ima sa Savamalom, ali on je stručnjak za sve. Rekao sam da čekam nadležne, ali i da sam spreman da na svoja ramena primam političke udarce. Rekao sam ljudima da će da imaju istinu, da hoćemo da uspostavimo poverenje sa građanima i da nikada takve stvari ne smeju da budu ponovljene.

Neće, dodao je, dozvoliti da bilo ko, i bez obzira ko ga finansira, uništi budućnost i najlepši projekat, Beograd na vodi.

- Možete da se zovete kako god hoćete, na izborima me niste pobedili, svi ste se ujedinili, od SPS do ovog što je juče pobegao brzinom munje, svi oni zajedno su dobili 40 odsto glasova, tih 10 partija, samo jedna lista je dobila 49 odsto. Samo da mi oni ne govore o bilo čemu, da mi ne drže pridike, jer ono što ćemo da radimo nije zbog njih, već zbog interesa naroda - poručio je Vučić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online