Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 20.05.2016.
12:40
Vestionline A

Ovaj susret su svi čekali, ali do njega neće doći

Srpska radikalna stranka dobila je poziv za konsultacije sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem. Iako su mediji danima spekulisali o tome da li će se kumovi i bivši partijski saborci konačno naći oči u oči, do ovog susreta, po svemu sudeći neće doći, pošto je lider radikala Vojislav Šešelj rešio da ne ide na sastanak sa Nikolićem, već će to u njegovo ime obaviti Nemanja šarović i Nataša Jovanović.

Reuters
Šešelj rešio da ipak ne ide na konsultacije sa predsednikom Srbije

- Na vanrednoj sednici Predsedničkog kolegijuma SRS jednoglasno je doneta odluka da izbornu listu na konsultacijama predstavljaju Šarović i Jovanović - navodi se u saopštenju SRS.

Šešelj i Nikolić su kumovi i nekadašnji najbliži politički saradnici, ali se od raskola u SRS i nastanka SNS nisu javno susretali.

Šešelj je posle oslobađajuće presude u Hagu više puta otvoreno napadao predsednika Srbije, a mediji su posle izbora spekulisali da će Nikolić pokušati da izbegne konsultacije i novi susret sa predsednikom SRS.

Čak je i sam Šešelj rekao da Nikolić neće pozivati stranke na konsultacije, kako ne bi morao da se sastane sa njim. Pod pritiskom javnsoti, predsednik Srbije je počeo da obavlja konsultacije sa liderima stranaka, ali, iz nekog razloga, radikali su odlučili da do ovog susreta ne dođe.

Srpska radikalna stranka dostavila je medijima poziv predsednika Nikolića u kome piše:

"Obaveštavam vas da sam obavio razgovor sa Aleksandrom Vučićem, predstavnikom izborne liste 'Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje' koji me je obavestio da je obezbedio većinu za izbor Vlade u Narodnoj skupštini. Pre nego što Narodnoj skupštini predložim kandidata za predsednika Vlade, spreman sam da saslušam vaše mišljenje".

Konsultacije će biti održane u ponedeljak, 23. maja u 10.30 u Predsedništvu. SRS je na parlamentarnim izborima održanim 24. aprila osvojio 22 poslanička mandata.

POVEZANE VESTI

Petak 20.05.2016. 14:07
Ботови шта сада кажете на ове реченице Војислава Шешеља. Тврдили сте да ће Шешељ са Вучића и Николића бити заједно.Све и свашта сте измишљавали о Шешељу.Писали сте лажи и о Слободану Милошевићу.Војислав Шешељ не жели са Вучића јер не жели Србију у ЕУ.
Petak 20.05.2016. 17:34
Naravno da neće, jer vulgarni, prostak, nema hrabrosti da ode kod Nikolića. -------------------------------------------------------------- Mislim da ovako nešto javno smejući normalan čovek ne može da uradi. Psovao je Nikoliću tragično preminulu majku. -------------------------------------------- Seselj: jeeebacu Nikolicu ma/ter, ne mogu tastu jer ima diplomatski pasos.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online