Petak 20.05.2016.
12:40
Vestionline

Ovaj susret su svi čekali, ali do njega neće doći

Reuters
Šešelj rešio da ipak ne ide na konsultacije sa predsednikom Srbije

- Na vanrednoj sednici Predsedničkog kolegijuma SRS jednoglasno je doneta odluka da izbornu listu na konsultacijama predstavljaju Šarović i Jovanović - navodi se u saopštenju SRS.

Šešelj i Nikolić su kumovi i nekadašnji najbliži politički saradnici, ali se od raskola u SRS i nastanka SNS nisu javno susretali.

Šešelj je posle oslobađajuće presude u Hagu više puta otvoreno napadao predsednika Srbije, a mediji su posle izbora spekulisali da će Nikolić pokušati da izbegne konsultacije i novi susret sa predsednikom SRS.

Čak je i sam Šešelj rekao da Nikolić neće pozivati stranke na konsultacije, kako ne bi morao da se sastane sa njim. Pod pritiskom javnsoti, predsednik Srbije je počeo da obavlja konsultacije sa liderima stranaka, ali, iz nekog razloga, radikali su odlučili da do ovog susreta ne dođe.

Srpska radikalna stranka dostavila je medijima poziv predsednika Nikolića u kome piše:

"Obaveštavam vas da sam obavio razgovor sa Aleksandrom Vučićem, predstavnikom izborne liste 'Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje' koji me je obavestio da je obezbedio većinu za izbor Vlade u Narodnoj skupštini. Pre nego što Narodnoj skupštini predložim kandidata za predsednika Vlade, spreman sam da saslušam vaše mišljenje".

Konsultacije će biti održane u ponedeljak, 23. maja u 10.30 u Predsedništvu. SRS je na parlamentarnim izborima održanim 24. aprila osvojio 22 poslanička mandata.

2024 © - Vesti online