Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 30.05.2010.
23:05
Tanjug A

U Mitrovici vodi SNS, u Novom Brdu SPS

Prema prvim preliminarnim rezultatima sa današnjih vanrednih lokalnih izbora, u Kosovskoj Mitrovici vodi Srpska napredna stranka, dok je u opštini Novo Brdo najviše glasova dobila koalicija SPS-PUPS-JS.

Prema prvim preliminarnim rezultatima sa izbora u Kosovskoj Mitrovici, najviše glasova dobila je SNS, ispred Demokratske stranke Srbije i Demokratske stranke, pokazuju podaci koje je u nedelju uveče saopštila Građanska inicijativa Srbija-demokratija-pravda Olivera Ivanovića.


Prema podacima sa 22 od ukupno 26 biračkih mesta u opštini Kosovska Mitrovica, kako je navedeno, SNS je osvojila 17,53, DSS 17,39, a DS 17,05 odsto glasova.


Cenzus su prešle i koalicija SPS-PUPS-JS sa 8,86 odsto glasova, Građanska inicijativa Olivera Ivanovića sa 7,4 odsto i G17 plus sa 7,03 odsto glasova, pokazuju podaci Građanske inicijative.
 

Sukob Srba i Albanaca

 

 

Najmanje dvoje Srba i petoro Albanaca je povređeno u sukobu kod mosta na reci Ibar, koji razdvaja severni od južnog dela Kosovske Mitrovice, koji se dogodio na dan održavanja lokalnih izbora u toj i opštini Novo Brdo, potvrdio je Srni portparol kosovske policije Besim Hoti. Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović ocenio je da je incident koordinisala vlada samoproklamovane Republike Kosovo. Sukob većih razmera su sprečili Euleks, KPS i Kfor, a oko 16 sati most na Ibru je otvoren za saobraćaj. "Nešto pre 16 časova saobraćaj preko mosta ponovo je uspostavljen, ali su vozila i putnici podvrgnuti rigoroznim kontrolama", rekao je portparol KPS za Kosovsku Mitrovicu Ergin Medić.

Podaci Građanske inicijative pokazuju da je na izbore u severnoj Kosovskoj Mitrovici izašlo 28,1 posto od ukupno upisanih 20.372 birača.

Prema podacima G1 plus, cenzus su prešle SDPS Rasima Ljajića sa šest odsto glasova i Građanska inicijativa Olivera Ivanovića sa 5,3 odsto.

Prema današnjim podacima Republičke izborne komisije, najveća izlaznost je zabeležena na biračkom mestu u srednjoj "Tehničkoj školi", a najmanja u osnovnoj školi u Suvom Dolu.


Na biračkim mestima nije bilo incidenata ni nepravilnosti.

SPS vodi u Novom Brdu

Šef poslaničkog kluba SPS-JS Branko Ružić izjavio je večeras da prema prvim nezvaničnim rezultatima, koalicija SPS-PUPS-JS ubedljivo vodi na vanrednim lokalnim izborima u opštini Novo Brdo u Kosovskom Pomoravlju, sa 40 odsto osvojenih glasova.


Prema istim podacima, rekao je Ružić, sledi DS sa 30 odsto, zatim SNS sa 20 i DSS sa šest odsto osvojenih glasova.


Predsednik privremenog organa opštine Novo Brdo Svetislav Ivanović rekao je ranije danas da vanredni lokalni izbori protiču bez problema i nepravilnosti.


Sekretar Republičke izborne komisije Veljko Odalović izjavio je da je do 17.30 časova u Kosovskoj Mitrovici glasalo 28 posto birača, a u opštini Novo Brdo 70 odsto.


Birački odbori, sastavljeni od predstavnika svih stranaka koje imaju kandidate na izborima, nemaju primedbi na tok glasanja, a nepravilnosti nisu uočene ni u blizini biračkih mesta.


Odalović je izjavio da će 30 odbornika opštine Kosovska Mitrovica moći da bira 20.372 birača, a za Novo Brdo glasačko telo je 1.755.

Na 20 biračkih mesta broj upisanih birača je 17.699 (u samom gradu), dok je na šest posebnih biračkih mesta za glasanje interno raseljenih lica upisano 2.673 birača.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online