Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 25.04.2016.
06:38
Vestionline A

Opozicija "okupirala" RIK: Priželjkuju novi 5. oktobar!?

Posle hitnog sastanka koji je sazvala Demokratska stranka posle izbora, opozicioni lideri i aktivisti uputili su se u Republičku izbornu komisiju (RIK) kako bi pratili brojanje glasova. Okupljeni su ušli u RIK duboko posle ponoći, a među njima su bili Bojan Pajtić, Aleksandra Jerkov, Boris Malagurski, Boris Tadić, Čedomir Jovnaović, Sanda Rašković Ivić, Boško Obradović i Saša Radulović.

Tanjug
Demokrate sazvale sastanak, pa se svi uputili u Republičku izbornu komisiju

Prema predstavnicima opozicije, sve "sporne" liste su ostvarile približno iste rezultate, i prema njima, u novi saziv Skupštine Srbije treba da uđe sedam lista. Zato je plan opozicionara da ostanu u parlamentu, sve dok ne saznaju "kako to RIK broji glasove". Oni prate najnovije rezultate izbora na monitoru na kojem se ažuriraju podaci.

Lideri ovih stranaka su naveli i da im je iz RIK obećano da će im biti omogućen uvid u sav izborni materijal, sve vreće, zapisnika i listiće.

- Kontrolisaćemo sav izborni materijal, kao i sve prijave o fantomskim pozivima - rekao Boris Tadić, lider SDS-a, dok je njegov koalicioni partner iz LDP-a, Čedomir Jovanović, naveo da se radi o sramoti i da je neverovatno da se u tri ujutru od ovlašćenih organa ne mogu dobiti rezultati izbora.

Vođe četiri liste su poručili da će se, bez obzira na ideološke razlike, boriti za pravo na demokratske izbore i da neće dozvoliti da se "tokom noći prekraja volja građana" i da se izborni rezultati "manipulacijama i inženjeringom projektuju prema onome što žele SNS i Aleksandar Vučić".

Lider demokrata Bojan Pajtić je rekao da neće dozvoliti krađu izbora i da se stranka koju on vodi 26 godina bori protiv krađe na izborima, kao i da je pravna država važnija od toga gde je ko u političkom spektru.

Lider Dveri Boško Obradović je rekao da među strankama koje su došle u RIK postoje velike razlike, ali ih je spojilo to što neće da dozvole da budu pokradeni, dok je Radulović naveo da su sve partije i liste čiji su lideri prisutni u RIK prešle cenzus.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 25.04.2016. 08:26
Ovaj put DOS-u nijesu pomogle sorošove i pare CIA. Soroš im je rekao da je ovo poslednja plata pa su nervozni. A uzeli su i kredite koje će teško vraćati pa je ovaj "rezultat" za njih neprofitabilan. Rekao im je da je Vučić skupio nešto para i rekao im je da ako hoće pare, neka se skupe i neka ponovo zajedno opljačkaju Srbiju. On im više neće dati. Vučić je razbio sve na izborima vukući poteze koji su najteži mogući za svaku vlast, koji su nepopularni i ubistveni za vlast. Kada je Vučić ovako dobro prošao na ovim izborima u ovoj situaciji, ovi peto-oktobarci dobro shvataju šta će biti za četiri godine kada Vučić bude vukao popularne poteze. Oni znaju da njih tada neće biti. Zato sada pokušavaju da za svoj poraz optuže Vućića. Znaju oni dobro kako se kradu izbori i znaju šta treba kontrolisati ali im je džaba. Jednostavno, narod je shvatio i dobro razumio da ako im ponovo da vlast, Srbije neće biti. Otuda i povratak Šešelja kao izraz odbrambenog stava naroda u Srbiji.
Ponedeljak 25.04.2016. 08:33
I još nešto, imam sedam poruka na dan izbora da glasam za Tadića i Čedu. Za sve što optužuju vlast, oni su radili.
Ponedeljak 25.04.2016. 12:42
Stara navika-kad izgube izbore oni pale i ruše Beograd da bi prigrabili vlast.To što se kod nas naziva demokratama to su ustvari terroristi i faššisti.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online