Ponedeljak 25.04.2016.
06:38
Vestionline

Opozicija "okupirala" RIK: Priželjkuju novi 5. oktobar!?

Tanjug
Demokrate sazvale sastanak, pa se svi uputili u Republičku izbornu komisiju

Prema predstavnicima opozicije, sve "sporne" liste su ostvarile približno iste rezultate, i prema njima, u novi saziv Skupštine Srbije treba da uđe sedam lista. Zato je plan opozicionara da ostanu u parlamentu, sve dok ne saznaju "kako to RIK broji glasove". Oni prate najnovije rezultate izbora na monitoru na kojem se ažuriraju podaci.

Lideri ovih stranaka su naveli i da im je iz RIK obećano da će im biti omogućen uvid u sav izborni materijal, sve vreće, zapisnika i listiće.

- Kontrolisaćemo sav izborni materijal, kao i sve prijave o fantomskim pozivima - rekao Boris Tadić, lider SDS-a, dok je njegov koalicioni partner iz LDP-a, Čedomir Jovanović, naveo da se radi o sramoti i da je neverovatno da se u tri ujutru od ovlašćenih organa ne mogu dobiti rezultati izbora.

Vođe četiri liste su poručili da će se, bez obzira na ideološke razlike, boriti za pravo na demokratske izbore i da neće dozvoliti da se "tokom noći prekraja volja građana" i da se izborni rezultati "manipulacijama i inženjeringom projektuju prema onome što žele SNS i Aleksandar Vučić".

Lider demokrata Bojan Pajtić je rekao da neće dozvoliti krađu izbora i da se stranka koju on vodi 26 godina bori protiv krađe na izborima, kao i da je pravna država važnija od toga gde je ko u političkom spektru.

Lider Dveri Boško Obradović je rekao da među strankama koje su došle u RIK postoje velike razlike, ali ih je spojilo to što neće da dozvole da budu pokradeni, dok je Radulović naveo da su sve partije i liste čiji su lideri prisutni u RIK prešle cenzus.

2024 © - Vesti online