Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 20.04.2016.
10:24
Vestionline A

"I Zapad pritiska Prištinu, velika diplomatska pobeda Srbije"

Predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije Milovan Drecun rekao je da je na pregovorima Beograda i Prištine u Briselu srpska delegacija dobila podršku Brisela, što je rezultiralo velikom diplomatskom pobedom Beograda.

M. Karović
Sad da čekamo šta će novo smisliti Priština: Milovan Drecun

- Sada konačno imamo model na osnovu koga bi trebalo da u narednom periodu nastavimo pregovore sa Prištinom - rekao je Drecun za Radio televiziju Srbije komentarišući dogovor Beograda i Prištine u Briselu o četiri tačke.

On je istakao da sada postoji podudarnost interesa da se nastavi proces normalizacije odnosa Beograda sa jedne strane, i Brisela i Vašintona sa druge strane, što je najbolji put da Priština počne da se ponaša racionalno.

Drecun je dodao da se, prema njegovim informacijama, prištinska delegacija ponašala neprimereno, upućujući niz uvreda, pa čak i otvorenih pretnji srpskoj delegaciji, sa namerom da je natera da se odrekne nekih rešenja na štetu svojih interesa.

- Priština je sebi dala toliko auto-golova u minulom periodu postavljajući neke veštačke prepreke i opstruišući dogovoreno, da je počela da trpi snažne pritiske i Brisela i Vašingtona. To je možda najveća garancija da će ovo što je dogovoreno biti i realizovano - naveo je Drecun.

On je rekao da, ipak, očekuje da će Priština, možda već za mesec ili dva, pokušati da neutrališe sadašnje dogovore i da će izaći sa nekim drugim predlogom o procesu normalizacije odnosa.

- Koliko će biti iskreni i posvećeni, ostaje da se vidi, ali njihovo dosadašnje ponašanje izaziva veliku sumnju - istakao je Drecun.

Insistiraćemo na ZSO

Komentarišući uslovljavanja prištinskih zvaničnika u vezi sa formiranjem zajednice srpskih opština (ZSO), Drecun je rekao da će se situacija promeniti i da Priština više ne može da iznalazi raznorazna opravdanja kako bi blokirala formiranje ove zajednice.

- Mi ćemo insistirati da realizujemo ZSO zato što je srpski narod prepoznao da mu je to jedinstvena šansa za izgradnju perspektivne i održive budućnosti na Kosovu i Metohiji, bez mržnje i nasilja, što je prepoznato u Briselu i Vašingtonu i celoj međunarodnoj zajednici. Ostaje samo da to i Albanci prepoznaju - zaključio je Drecun.

POVEZANE VESTI

Sreda 20.04.2016. 10:45
Овај Миљован Дреци сваки наш пораз проглашава за победу. Док је радио емисију ''Изазови истине'' све сам га разумео. Сад прича, прича, балави, а ја га ништа не разумем. Ништа!
Sreda 20.04.2016. 11:51
Koje dostignuce??!!Jeste postali zaj-ebani to nije normalno!Pogotovo sa Muslijom on je najveci smrad pa zamislja nesto ali najverovatnije je slagao opet Srbe da moze da opravda svoj bedan zivot.Musliju-a su psotavili zapadna go-vna zato sto znaju da mu je otac smrdlj-ivi Siftar i da je naklonjen iz-daji.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online