Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 20.04.2016.
03:20
D. Dekić - Vesti A

Slavne ličnosti uz neslavnu opoziciju

Srbija je danas zemlja cenzure i autocenzure, siromaštva i nezadovoljstva, apatije i beznađa, propalih institucija... zbog čega je nemoguće da bilo ko ostane po strani. Ovo je deo poruke građanima 40-ak javnih ličnosti koje podržavaju Demokratsku stranku uoči izbora 24. aprila.

A. Čukić
Vernost demokratama: Nikola Kojo

Dok su uz DS glumci Mira Banjac i Nikola Kojo, kantautor Đorđe Balašević, DSS i Dveri podržavaju akademici Aleksandar Ivić i vajar Svetomir Arsić Basara. Uz savez Borisa Tadića, Čede Jovanovića i Nenada Čanka su režiseri Puriša Đorđević i Goran Marković i sportski komentator Milojko Pantić. Oni se tako suprotstavljaju SNS-u koji su u vrh izborne liste ubacili novinara Miroslava Lazanskog, opersku pevačicu Jadranku Jovanović, književnicu Ljiljanu Habjanović i automobilistu Dušana Borkovića.

Uz demokrate je niz pozorišnih i filmskih imena kao što su Mirjana Karanović, Neda Arnerić, Predrag Ejdus, Svetozar Cvetković, Branko Cvejić, Tihomir Stanić, Bane Trifunović. Sa njima su dramaturg Borka Pavićević, sociolozi Vesna Pešić i Zagorka Golubović, Ružica Đinđić, pisci Svetislav Basara, Dragan Velikić i Vida Ognjenović, psiholog Žarko Trebješanin, reditelj Kokan Mladenović, kompozitorka Isidora Žebeljan, plivačica Nađa Higl, bivši bokser Slobodan Kačar...

Gladni i siti lopovluka

Uzvikom "gladna sam, pomozite", prekinula je jedna žena Vučićev govor u Zrenjaninu. Ovo je drugi slučaj u Vojvodini, pošto je nedavno u Pančevu, čovek iz mase tokom Vučićevog obraćanja dobacio "predsedniče, narod ti je gladan".
U Pančevu je takođe, tokom mitinga socijalista, usred govora Dušana Bajatovića sa balkona zgrade nasuprot bine razvijen transparent "Vučiću ne daj ovom lopovu ponovo u Vladu" misleći na lidera SPS-a Ivicu Dačića. Potom je jedan čovek prošao je kroz redove pristalica SPS-a uzvikujući "Lopove, lopove!". Deo okupljenih je krenuo za njim, ali ih je Bajatović zaustavio i zamolio da ne nasedaju na "izrežiranu provokaciju".

DSS-u i Dverima podršku su pružili i profesor Kosta Čavoški, pesnici Rajko Petrov Nogo i Gojko Đogo, istoričar Miloš Ković, profesor Milo Lompar, Jasmina Vujić, Srđa Trifković... Oni smatraju da je politika "Evropa nema alternativu" pogubna i da se treba suprotstaviti diktatu MMF.

Socijalisti već po tradiciji imaju Velimira Batu Živojinovića, a na poslaničkoj listi su im ponovo režiseri Srđan Dragojević i vođa grupe Galija Nenad Milosavljević. Levici Srbije podršku je dala profesorka Srbijanka Turajlić, uz Pokret Dosta je bilo je karikaturista Dušan Petričić, a gost na skupštini stranke bio je i njegov kolega Predrag Koraksić Koraks. Na skupovima Zavetnika pre kampanje učestvovali su glumci Milan Lane Gutović i Tanasije Uzunović.
 

Sreda 20.04.2016. 08:44
Nema ovde neka velike dileme jer sve smo videli i zbog svih ispaštamo i danas . Dale samo DVERI I DSS . Boljih nema trenutno .
Sreda 20.04.2016. 09:05
Kad Soroš plaća, svi se pokupe kao 2.000-e nebili malo zagrabili plijena od pljačke Srbije. Vidjeli da se malo nakupilo u državnoj kasi, da će "priliv" biti veći pa da se ubace na vrijeme tamo odakle može da se otme. "Netje da može"!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online