Sreda 20.04.2016.
03:20
D. Dekić - Vesti

Slavne ličnosti uz neslavnu opoziciju

A. Čukić
Vernost demokratama: Nikola Kojo

Dok su uz DS glumci Mira Banjac i Nikola Kojo, kantautor Đorđe Balašević, DSS i Dveri podržavaju akademici Aleksandar Ivić i vajar Svetomir Arsić Basara. Uz savez Borisa Tadića, Čede Jovanovića i Nenada Čanka su režiseri Puriša Đorđević i Goran Marković i sportski komentator Milojko Pantić. Oni se tako suprotstavljaju SNS-u koji su u vrh izborne liste ubacili novinara Miroslava Lazanskog, opersku pevačicu Jadranku Jovanović, književnicu Ljiljanu Habjanović i automobilistu Dušana Borkovića.

Uz demokrate je niz pozorišnih i filmskih imena kao što su Mirjana Karanović, Neda Arnerić, Predrag Ejdus, Svetozar Cvetković, Branko Cvejić, Tihomir Stanić, Bane Trifunović. Sa njima su dramaturg Borka Pavićević, sociolozi Vesna Pešić i Zagorka Golubović, Ružica Đinđić, pisci Svetislav Basara, Dragan Velikić i Vida Ognjenović, psiholog Žarko Trebješanin, reditelj Kokan Mladenović, kompozitorka Isidora Žebeljan, plivačica Nađa Higl, bivši bokser Slobodan Kačar...

Gladni i siti lopovluka

Uzvikom "gladna sam, pomozite", prekinula je jedna žena Vučićev govor u Zrenjaninu. Ovo je drugi slučaj u Vojvodini, pošto je nedavno u Pančevu, čovek iz mase tokom Vučićevog obraćanja dobacio "predsedniče, narod ti je gladan".
U Pančevu je takođe, tokom mitinga socijalista, usred govora Dušana Bajatovića sa balkona zgrade nasuprot bine razvijen transparent "Vučiću ne daj ovom lopovu ponovo u Vladu" misleći na lidera SPS-a Ivicu Dačića. Potom je jedan čovek prošao je kroz redove pristalica SPS-a uzvikujući "Lopove, lopove!". Deo okupljenih je krenuo za njim, ali ih je Bajatović zaustavio i zamolio da ne nasedaju na "izrežiranu provokaciju".

DSS-u i Dverima podršku su pružili i profesor Kosta Čavoški, pesnici Rajko Petrov Nogo i Gojko Đogo, istoričar Miloš Ković, profesor Milo Lompar, Jasmina Vujić, Srđa Trifković... Oni smatraju da je politika "Evropa nema alternativu" pogubna i da se treba suprotstaviti diktatu MMF.

Socijalisti već po tradiciji imaju Velimira Batu Živojinovića, a na poslaničkoj listi su im ponovo režiseri Srđan Dragojević i vođa grupe Galija Nenad Milosavljević. Levici Srbije podršku je dala profesorka Srbijanka Turajlić, uz Pokret Dosta je bilo je karikaturista Dušan Petričić, a gost na skupštini stranke bio je i njegov kolega Predrag Koraksić Koraks. Na skupovima Zavetnika pre kampanje učestvovali su glumci Milan Lane Gutović i Tanasije Uzunović.
 

2024 © - Vesti online