Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Sreda 13.04.2016.
20:36
Tanjug, Vestionline A

Srbi na Kosovu neće videti ni Đurića, a ni glasačke kutije?

Direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marku Ðuriću prištinske vlasti zabranile su ulazak na Kosovo, rečeno je na konvenciji SNS u Gračanici. Vlada Kosova poručila da Srbija neće moći da otvara glasačka mesta na Kosovu.

Tanjug
Ne može na Kosovo: Marko Đurić

Ðurić, koji je i član Glavnog odbora SNS, nije se pojavio na konvenciji stranke u Gračanici jer mu kosovske vlasti nisu dozvolile da uđe na teritoriju Kosova i Metohije, rečeno je na skupu.

Zamenik direktora Kancelarije za KiM Dajman Jović izjavio je da Ðuriću vlastodršci u Prištini nisu dozvolili da danas bude na KiM.

- Ðuriću se zabranjuje slobodno kretanja po KiM danas, kada KiM slobodno šetaju stotine belosvetskih terorista, okorelih brutalnih ubica, saboraca istih onih koji ubijaju nedužne građane po Parizu, Briselu i drugim evropskim metropolama - rekao je Jović.

Jović je naglasio da vlastodršcima u Prištini, dok se ovi prvi slobodno šetaju, smetaju Marko Ðurić, Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka, niko drugi i jedino oni.

- Nisu nas zaplašili pretnjama, zabranama, pritiscima nego su probuduili srpski inat koji nas vekovima čini prkosnim narodom i zato 24. aprila ujedinjeni glasajte za SNS i Aleksandra Vučića - poručio je Jović.

Srbija ne može da otvara biračka mesta na Kosovu

Vlada Kosova donela je odluku da Srbija neće moći da otvara glasačka mesta na Kosovu, već da će kosovskim Srbima biti omogućeno da glasaju putem centara za prikupljanje glasova OEBS, kao 2014. godine, izjavio je savetnik premijera i zamenik ministra lokalne samouprave Kosova Bajram Gecaj.

- Skoro svi građani Kosova srpske nacionalne pripadnosti imaju i državljanstvo Srbije i treba da im omogućimo da glasaju i za državu čije državljanstvo imaju - kazao je Gecaj za albansku televiziju Top ćanel.

On je dodao da glasanje neće biti "klasično", već da će misija OEBS-a organizovati nekoliko centara za prikupljanje glasova, a da se o tehničkim aspektima još razgovara sa predstavnicima OEBS-a.

Portparol Misije OEBS u Prištini Senad Šabović rekao je da se razgovara o modelu organizovanja centara za prikupljanje glasova i da na jugu Kosova može biti organizovano desetak centara u kojima će Srbi moći da glasaju na predstojećim parlamentarnim izborima u Srbiji.

Poruka iz Srbije

"Kolegama iz Prištine poručujem ono što im u ovakvim situacijama inače poručujem – vidimo se na Kosovu i Metohiji", napisao je Marko Đurić na Tviteru.

POVEZANE VESTI

Sreda 13.04.2016. 21:58
шииптари су прогласили Косово као Републику 17 фебруара 2008.год. а тада је Председник Владе Србије био Коштуница а Председник Србије Тадић . Док су Србију водили Слободан Милошевић и Војислав Шешељ Покрајина Косово и Метохија је била у Србији .
Sreda 13.04.2016. 21:45
Gde ste KRIMofili , rusofili i "Putinofili" !?
Sreda 13.04.2016. 21:09
Јес, влада тзв. Косова поручила ?! Зна се чија је то порука: САД, ЕУ, Нато........ал полако !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online