Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 09.04.2016.
17:50
Vestionline A

"EU čeka sudbina SFRJ"

Predsednik Političkog saveta DSS Dušan Proroković, koji se godinama bavi fenomenom EU, ocenio da je scenario dešavanja u Uniji potpuno identičan kao scenario u SFRJ i da se može pretpostaviti da će sudbina EU biti ista kao sudbina Jugoslavije. Prema njegovim rečima, Kosovo i Metohija je prvi korak u raspadu EU.

Reuters
Vraća im se kao bumerang: EU čeka sudbina SFRJ

EU je postala ovo što jeste zahvaljujući Balkanu. Svoj politički pečat EU je dobila raspadom Jugoslavije, kada je, na čelu sa Nemačkom, postala važan politički igrač u medjunarodnim odnosima. Medjutim, zbog sramne uloge na Kosovu prestala je to da bude. Kada prekršite medjunarodno pravo prekršili ste sve kodekse ponašanja, rekao je Proroković.

On je ocenio da EU postaje obična periferiija SAD, navodeći da je uloga periferije da bude djubrište za stare tehnologije, opšti centar za GMO hranu i vojna krajina. 

Jedan od razloga protiv ulaska u EU je i ekonomske prirode, dodao je Proroković, ukazujući da je sve veći rast nezaposlenosti u zemljama EU i da posebno raste nezaposlenost mladjih od 27 godina.

EU svakog meseca doštampava milione evra

Reuters
Svakog meseca novih 60 miliona

Proroković navodi da EU, poslednjih sedam meseci bez pokrića, doštampava 60 miliona evra svakog meseca i upumpava u sistem. Niko ne zna kako će se to dugoročno završiti, kaže on.

Srbija sada spava dok se ruše veći zidovi od Berlinskog i odigravaju veće promene u medjunarodnoj politici. Treba da se oslonimo na svoj potencijal, vežemo za druge saveznike, učestvujemo u svim projektima u kojima imamo korist - sa Kinom, Evroazijskim savetom, Azijskom investicionom bankom, istakao je Proroković.

NATO nas zasuo biološkim, hemijskim i nuklearnim oružjem

commons.wikimedia.org
NATO nas ubija i dalje

NATO je u bombardovanju Srbije 1999. primenio sve vrste naoružanja, osim biloškog – i konvencionalno i hemijsko i nuklearno. Ta alijansa je priznala da je tada kontaminirala 112 lokacija i ispalila 31.000 projektila. Vojska Srbije procenjuje da su snage NATO pakta ispalile izmedju 45.000 i 50.000 projektila, dok Rusi smatraju da je ispaljeno više od 90.000 projektila, naveo je radiolog Kliničkog centra Srbije, stručnjak za osiromašeni uranijum Radomir Kovačević.

Naši stručnjaci su pronašli još jednu, 113 kontaminiranu lokaciju na brdu Pržar, iznad Vranja, gde je pogodjen repetitor RTS. Osiromašeni uranijum je u Srbiji, osim u zemljinoj kori, 2001. pronadjen i u vazduhu, navodi Kovačević i ukazuje da NATO nije gadjao samo uranijumom, već da je u bombradovanju korišćen i plutonijum, koji je milion puta toksičniji.

Kovačević je na tribini "Srbija između NATO čekića i EU nakovnja", koju je organizovala koalicija DSS-Dveri Stari grad, rekao da je uranijumska municija najviše korišćena na Kosovu i jugu Srbije i da se, kada se pogleda mapa kontaminacije, vidi da je to linija Koridora 10.

Broj obolelih za 2,4 odsto veći svake godine

Tražimo odštetu

NATO bombardovanje je, smatra Kovačević, potrebno kvalifkovati kao ratni zločin i podneti tužbu za ratnu odštetu. U nekim mestima se ljudi dele na one koji imaju rak i one koji ne znaju da imaju rak

Prema njegovim rečima, analizama krvi i mokraće nadjeni su toksični elementi u vitalnim organima ljudi koji su boravili u kontaminiranim područjima, a utvrdjen je i odredjeni procenat istovetnih genetskih anomalija.

U Srbiji je od malignih oboljenja osamdesetih godina obolevalo 10.000 ljudi, 2000. je taj broj bio 12.000, a danas je 25.000 godišnje. Procene su da se broj obolelih, zbog bombradovanja, godišnje povećava za 2,4 odsto. O genetskim anomalijama da i ne pričamo, rekao je Kovačević.

Uranijumom gađani Srbi u BiH

Kovačević je naveo da je prisustvo uranijuma utvrdjeno i u vazduhu u Republici Srpskoj i da ga još ima. NATO je, kako je istakao, koristio uranijum i prilikom bombardovanja srpskih položaja u BiH, za vreme rata na prostoru bivše Jugoslavije.

U tim mestima su svi poumirali od kancerogenih posledica, a u nekim mestima ljude dele na one koji imaju rak i one koji ne znaju da imaju rak.

NATO je pravio i eksperimente prilikom bombardovanja 1999. Bacili su uranijumske projektile u Crnoj Gori, na plaži Žanjice, jer tamo postoji najveća koncentracija uranijuma u stenama, pa su hteli da poremete prirodnu ravnotežu.

POVEZANE VESTI

Subota 09.04.2016. 18:32
Pre ce doci do treceg svetskog nego sto ce EU doziveti sudbinu SFRJ. Svakakve gluposti se ovde navode kao novost.
Nedelja 10.04.2016. 09:09
EU ceka sudbina USA i nista druga ! Cvrsta i nesalomiva zajednica (da li ijedna clanica USA zeli da napusti savez ??? ... ili je efekat suprotan - rusofilcici ?) !!! 28 drzava se do sada ujedinilo u EU i mnoge cekaju u red za clanstvo (da ne kazem "klece") . Pusta ruska (rusofilska) zelja , cista ljubomora i luda propaganda je ono sto zeli propast EU- uzaludno ! To je ustvari legitimno ali isto toliko i FIKCIJA ! USA razmatra pitanje novih clanica , posle Portorika i ceo Karibi da dobije status dominiona (Meksiko , Kanada , Novi Zeland i Australija ionako su ZAPAD) , a pitanje statusa Sibira odredice njihovi gradjani referendumom (jedina dilema bice - USA ili Kina) ili vec proverenom metodom srebroljublja (Aljaska) . Zato , rusofilskim utopistima bi bolje bilo da se priupitaju sta se to desilo sa Ukrajinom , GDE je danas - a GDE je juce bila ? Da li ijedano rusko plovilo moze neprimecen ploviti vodama Crnog i Sredozemnog mora bez kontrole Nato-a ili Nato clanica ? Zasto GORI Karabah , a pozar polako ali sigurno prelazi na JUG Rusije tj. Dagestan i Ceceniju (teritorija juga Rusije) ? Sta ima novo na Kurilskim ostrvima ( Iturup, Kunasir, Sikotan i Habomai) SEVERO-ISTOK Rusije ? A izlisno je pitati sta se to desilo kako onomad i GDE su danas Balticke zemlje i Poljska - ZAPAD Rusije ? Ruske granice (Istok-Zapad-Sever-Jug) tinjaju , a ubrzo ce i da GORE !!! Rusija vise nema bas NIJEDNOG saveznika (i ono najodanije i najvernije ode bez pozdrava - Kuba , Venecuela ...) , ZASTO ??? Vise ni najveci rusofilski optimisti NE pominju Briks ili tokove - Severni 2 , Juzni , Turski , Posejdon , "zamrznuti" Kineski ... ? Da li se rusofilski utopisti ikad upitaju sta je to sto ceo svet TERA od Rusije i sta je uzrok koji ih "vuce" samoizolaciji ???
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online