Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 05.04.2016.
20:04
Vestionline A

Mađarski ministar poručio: Da sam Srbin, glasao bih za SNS

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto prisustvovao je konvenciji Srpske napredne stranke u Pančevu. Nije baš najjasnije otkud on tu, ali je važno da je poručio za koga bi glasao. Naime, Sijarto tvrdi da bi, da je Mađar koji živi u Srbiji, glasao za Savez vojvođanskih Mađara, ali da je Srbin, onda bi svoj glas dao za SNS. I sve ovo je mađarski ministar rekao na srpskom jeziku.

Tanjug
Podrška za SNS: Peter Sijarto na izbornoj konvenicji SNS-a u Pančevu

Sijarto je, govoreći i na srpskom i na mađarskom jeziku, istakao da je došao kao prijatelj srpskog premijera i da za jednu srpsku stranku u današnje vreme obraćanje jednog mađarskog ministra znači samo jedno - podršku.

- To nije uvek bilo tako. Ali, zahvaljujući vladi Aleksandra Vučića odnosi Srbije i Mađarske su na najvišem nivou u istoriji - rekao je mađarski ministar i istakao da su dve države u poslednje vreme došle do istorijskog pomirenja, čime su dve drzave pokazale dobar primer celoj Evropi.

- Stvorili smo takvo međusobno prijateljstvo na koje može s pravom da bude ponosan svaki Srbin i svaki Mađar - rekao je Sijarto.

On je naveo da je Mađarskoj u interesu da Srbija bude jaka i zemlja za poštovanje, kao i da je to interes Mađara koji žive u ovoj zemlji, koji su najjača spona između Srbije i Mađarske. Kako je istakao, Vlada Srbije je u poslednje vreme pokazala dobre rezultete, ekonomski napredak, priznat širom Evrope i da je postala jaka zemlja za poštovanje u svetu.

Prema njegovim rečima, Srbija zaslužuje da bude članica Evropske unije i na tom putu može da računa na Mađarsku, koja neće dozvoliti da je institucije u Briselu ili druge instance blokiraju.

Sijarto, koji je funkcioner mađarskog Fidesa, poručio je na stranačkom skupu Srpske napredne stranke u Pančevu da je Mađarska maksimalno privržena brzom ulasku Srbije u EU i da veoma ceni sve napore koje Srbija čini.

- Srbija je ušla u novi period svoje istorije, proces integracija Srbije napreduje tempom koji do sad nije viđen i Srbija zavređuje da bude članica EU - rekao je Sijarto i dodao da Srbija može da bude ponosna i na to kako se odnosi prema nacionalnim manjinama.

- Malo je visokih funkcionera iz drugih država koji bi došli na ovakav skup da govore lepo o nečijoj vladi - rekao je lider SNS Aleksandar Vučić, zahvalivši se Sijartu.

On je podsetio da je na svim važnim skupovima u Briselu Srbija mogla da računa na nekoliko prijatelja, među kojima je uvek bio Sijarto.

- Nije mu nikad bilo teško da podrži Srbiju i nije to smatrao gubljenjem vremena - ekao je Vučić i dodao da mu je za to beskrajno zahvalan.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online