Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 02.04.2016.
10:29
Vestionline A

Ugljanin traži podršku: Erdogan i Bakir na mitingu u Pazaru!?

Sulejman Ugljanin, lider Stranke demokratske akcije i bivši ministar u Vladi Srbije, zatražio je od predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana otvorenu podršku pred predstojeće izbore u Srbiji, saznaju mediji. Ugljanin je čak pozvao Erdogana da se obrati pristalicama SDA na predizbornom mitingu u Novom Pazaru.

A. Čukić
Smislio plan kako da dobije izbore: Sulejman Ugljanin

- Ugljanin traži način kako da nadjača Rasima Ljajića i Muamera Zukorlića na izborima i ideja mu je da to uradi preko Turske, koja ima ogroman uticaj među Bošnjacima u Sandžaku. Zato je uputio poruku Erdoganu da je vrlo važno da ga podrži shodno sporazumu koji već imaju SDA i Erdoganova AK partija - saznaju mediji iz diplomatskih krugova.

Prema njegovim rečima Ugljanin, koji je inače oduvek važio za čoveka koji je vrlo blizak Turskoj, smislio je i način kako da pred biračima konkretizuje tu podršku.

- Erdogan i ostali lideri AK partije pozvani su da se putem video-linka obrate simpatizerima SDA na završnoj konvenciji u Novom Pazaru, čiji termin još nije određen. Tom prilikom Erdogan bi uputio svoju izbornu poruku svim Bošnjacima u Srbiji - otkriva izvor.

Pozivnica i za Bakira

Ovo nije kraj Ugljaninove zamisli kako da dobije izbore u Sandžaku, naime on je naumio da na pomenutu završnu konvenciju pozove i Bakira Izetbegovića, predsedavajućeg Predsedništva BiH i lidera tamošnje SDA. Prema našim izvorima Izetbegović još razmišlja da li će se i lično pojaviti u Novom Pazaru pošto je pre nekoliko dana razmenio oštre reči sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem. Izetbegović je posle presude Radovanu Karadžiću ponovo iskopao ratnu sekiru najavom da će BiH posle ove presude tražiti reviziju tužbe za genocid protiv Srbije.

- Ukoliko ne dođe u Novi Pazar i Bakir će se preko video-linka obratiti simpatizerima SDA i svim Bošnjacima u Srbiji, kao što je uradio i prilikom nedavnih izbora u Turskoj kada je Bošnjake pozvao da glasaju za Erdogana - tvrdi naš izvor.

On zaključuje da će narednih dana u Novom Pazaru, zbog priprema ovih događaja, boraviti delegacije AK partije i SDA BiH, a i Ugljaninovi saradnici se spremaju da putuju u Tursku i BiH.

POVEZANE VESTI

Subota 02.04.2016. 10:40
Ugljanin godinama gura prst u oko Srbiji i nema nikakvih posledica zbog toga . Početni požar se gasi čašom vode a ako se otrgne kontroli posledice su katastrofalne . Mislite o tome .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online