Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
108
Sreda 30.03.2016.
19:25
Vestionline A

"Regan počeo uništavanje SFRJ, Milošević otrovan u Hagu"

Rat protiv SR Jugoslavije vođen je pod lažnim humanitarnim izgovorom, a ratne zločine počinili su NATO i SAD, objavljeno je na sajtu kanadskog Centra za istraživanje globalizacije (Centre for Research on Globalization).

wikipedia.org
Ruski i američki predsednici, Mihail Gorbačov i Ronald Regan

U tekstu pod naslovom "Istorija 'humanitarnog ratovanja': NATO vladavina terora, uništenje Jugoslavije", povodom 17 godina od početka NATO bombardovanja Jugoslavije 24. marta 1999. godine i invazije vojnika te alijanse na Kosmet, navodi se da je taj rat bio "generalna proba" za naredne "humanitarne ratove", uključujući Avganistan (2001), Irak (2003), Libiju (2011), Siriju (2011) i Ukrajinu (2014).

Autor teksta Mišel Čosudovski navodi da je gorka ironija da je "takozvani Međunarodni krivični tribunal u Hagu kontrolisan upravo od onih koji su počinili masovne ratne zločine", prenosi Srna.

Milošević otrovan u Hagu

- SAD i NATO su pokrenuli rat u Jugoslaviji. Predsednik Slobodan Milošević optužen je za ratne zločine, a otrovan je u svojoj ćeliji u zatvoru pod pokroviteljstvom Tribunala - navodi se u tekstu. 

Reuters

Pišući o ratnim zločinima SAD i NATO autor ističe da su od juna 1999. godine NATO i Misija UN na Kosovu (UNMIK) aktivno podržavali OVK, koja je počinila veliki broj ratnih zločina.

- Važno je da se shvati da su te zločine naredili aktuelni i bivši premijeri tzv. Vlade Kosova - navodi se u tekstu i dodaje da je od 1999. godine državni terorizam na Kosovu postao sastavni deo plana Alijanse.

- Aktuelna vlada predsednika Hašima Tačija, bivšeg komandant OVK, izdanak je ove vladavine terora. To nije vlada u uobičajenom značenju te reči. To je teroristička organizacija povezana sa organizovanim kriminalom. To je instrument strane okupacije - navodi se u tekstu. 

U tekstu se citiraju riječi Vilijama Roklera, bivšeg tužioca Nirnberškog tribunala za ratne zločine, koji je rekao da "napad 1999. godine predstavlja kršenje osnovnih postulata Povelje UN i drugih konvencija i sporazuma. Napad na Jugoslaviju predstavlja najdrskijju međunarodnu agresiju od napada nacista na Poljsku da se spreče "poljski zločini" nad Nemcima. SAD tu su odbacile međunarodni legalitet i pristojnost i krenule pravcem pobesnjelog sirovog imperijalizma. To je bio zločin protiv mira.

Regan rešio da uništi Jugoslaviju početkom 80-ih

Raj na zemlji

Autor podseća da je Jugoslavija tokom 60-tih godina prošlog veka imala godišnji bruto proizvod od 6,1 odsto, da je zdravstvo bilo besplatno, stopa pismenosti iznosila 91 odsto, a prosečan životni vek 72 godine.

Autor podseća da postoje dokazi da je američka administracija zajedno sa svojim saveznicima odlučila da destabilizuje i uništi Jugoslaviju početkom osamdesetih godina prošlog veka.

Odluku da se Jugoslavija uništi i da se uspostavi više malih državica donela je Reganova administracija početkom osamdesetih godina prošlog veka. 

U direktivi o odluci nacionalne bezbednosti pod nazivom "Američka politika prema Jugoslaviji" (NSDD 133) definiše se okvir spoljne politike za destabilizaciju modela tržišnog socijalizma Jugoslavije i uspostavljanje američke sfere uticaja u jugoistočnoj Evropi.

U tu svrhu, izveden je niz tajnih obaveštajnih akcija i operacija, koje se su sastojale u formiranju i podršci secesionističkih paravojnih grupacija, prvo u BiH, a kasnije na Kosmetu.

Te tajne operacije izvedene su u kombinaciji sa destabilizacijom jugoslovenske ekonomije. Jak ekonomski "lek" pod okriljem MMF-a i Svetske banke na kraju je doveo do propasti jugoslovenske industrijske baze, raspada radničke kooperative i osiromašenja populacije. 

POVEZANE VESTI

Sreda 30.03.2016. 20:49
MARIJAN RISTIČEVIĆ: Očaj, siromaštvo i neizdrživu bedu doneo nam 5. oktobar! peti oktobar dan kad je svetlo slobode i demokratije, posle dvanaest godina vladavine Slobodana Miloševića, samo na trenutak, obasjalo na stotine hiljada onih koji su čekali taj dan, i onih koji su izginuli u ratovima, čistkama ili na drugi način umrli, a da taj zračak slobode nisu ni osetili! Dan nade, koja je brzo izbledela na našim licima, i usahla u našim srcima. Danas dvanaest godina kasnije na Jutjubu gledam kako komunalni policajci gradonačelnika grada Beograda Dragana Đilasa hapse starca od šesdeset godina, primenjujući silu, samo zato što se usudio da u gradski autobus uđe bez karte. Još mi odzvanja u ušima, prilikom hapšenja, njegovo muklo “deco nemam ni za leba a kamoli za kartu“ . Naša zemlja je opljačkana surovo do gole koske a korist su izvukle strane banke, strani trgovinski lanci i domaći inferiorni poslušnici, koji su za svoj posluh dobili ekskluzivno pravo da opljačkaju ostatak sopstvenog naroda i sopstvene države. Danas, dvanaest godina posle petog oktobra, siromaštvo i beda našeg naroda je neizdrživa za gledanje. Dok hiljade, desetine hiljada, stotine hiljada naših ljudi, žena, staraca i dece gladuje, u predvečerje petog oktobra, grupica oholih, bezobzirnih i bezobraznih, izvrgavaju ruglu Isusa Hrista. Tu smotru šake bogohulnika i nevernika, koji od svoje “seksualne orijentacije“ prave biznis i karijeru, obezbeđivalo je više policajaca nego što je petog oktobra 2000.- te branilo vlast Slobodana Miloševića. Srbija Cara Dušana, Srbija Cara Lazara i Obilića, Srbija Karađorđa i Miloša, Srbija njiva i šljiva, postala je Srbija srama, beznađa i očaja! U toj Srbiji se od gladnih otelo da bi se iz budžeta isfinansirale LGBT “svečanosti“. U Srbiji nacionalno bogastvo, prirodna i stvorena dobra, trebalo bi da služe da svako ima pošten posao, pristojnu zaradu, čestit dom, dostupno školstvo i zdravstvo i dostojanstvenu starost. Umesto toga, umesto obećanih zlatnih kašika dovedeni smo do praznih tanjira i narodnih kuhinja. I danas se kaiš najčešće steže oko praznih stomaka ! Umesto, kao nekada, u protestne šetnje naš narod uglavnom šeta od kontejnera do kontejnera. Tako izgladneli narod lako je varati na izborima. Gladna riba na udicu sama juri! Dobili smo najduži i najviši most da bi nas lakše prevodili žedne preko vode. Umesto nekadašnje jedne TV Basitlje danas imamo najmanje pet. Umesto štampanih medija pod kontrolom vlasti imamo medije u vlasništvu vlasti. Na kraju pitanje koje mi se nameće da li u Srbiji sloboda sviće samo kad režimskim novinama potpališ režimsku televiziju i traje li ko leptirov život?!
Četvrtak 31.03.2016. 00:01
Према мишљењу већине српских политичких аналитичара, однос је следећи: 95% Срба – су отворени, доследни, убеђени русофили, а 5% – су либерали-западњаци који су освојили власт у Србији, ослањајући се на инострану помоћ, на инострани притисак, који су практично уништили сву независну српску привреду. Они настављају да уништавају свој сопствени народ, потпуно лишавајући Србију сваког суверенитета и будућности, просто за новац продајући своју земљу и свој народ Бриселу и Вашингтону.
Četvrtak 31.03.2016. 00:03
To su nam donijeli Tadic, Vucic itd.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online