Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 11.03.2016.
07:45
Lj. Ivanović - Vesti A

Vučić je alergičan na svaku kritiku

Ekonomski forum na Kopaoniku nije mogao da protekne bez polemike premijera Srbije Aleksandra Vučića sa novinarima. Nakon što je na konferenciji za novinare primetio da glavni urednik nedeljnika NIN Milan Ćulibrk uporno diže ruku dajući signal da želi da mu postavi pitanje, Vučić mu je poručio da je "opasan, ali da ne brine, jer on neće pobeći".

Milan Ćulibrk, glavni urednik nedeljnika NIN

Šta je bio povod da Vučić ponovo uđe u sukob s vama?
- NIN je objavio u prošlom broju 'Indeks ekonomske snage zemalja regiona' prema kome se Srbija nalazi na poslednjem, osmom mestu. Ne znam zašto se osetio povređenim.

Premijer tvrdi da ste "opasni".
- Možda se šalio. Daleko su opasniji oni koji hvale vlast i kad treba i kad ne treba. Posao novinara je da ukazuje na probleme u društvu, čak i na dobre stvari, ako mogu biti bolje. Imamo toliko toga što je vredno kritike. Naši državni gubitaši građane koštaju stotine miliona evra godišnje.

Da nije premijer kritiku doživeo kao lični napad?
- Ne znam šta mu je u mislima, ali kritika nije lična. Kao glavni urednik "Ekonomista" u januaru 2012, tri meseca pred izbore, nazvao sam tadašnju vladu "šibicarima iz Nemanjine" jer su raskinuli sporazum s MMF-om potpisan nekoliko meseci ranije, a sve kako ne bi sproveli reforme.

Na vaše pitanje koliko je ponuđeno za prodaju Telekoma, premijer je odgovorio: Više nego kad ste ga vi prodavali?!
- Nije dopustio da mu odgovorim na tu neumesnu opasku, napustio je konferenciju. Hteo sam da mu kažem da Telekom nisam ja prodavao. A da jesam, možda bih ga i prodao.

Onemoćao tigar

- Zvaničnici stalno tvrde da je Srbija tigar na Balkanu. Izgleda da je taj tigar izgubio snagu. Očigledno da nekome smeta što NIN ukazuje na probleme, na to da stanje u privredi nije idealno kao što se pokušava prikazati - ocenio je Ćulibrk.

Kako ste doživeli ovogodišnji forum na Kopaoniku?
- Takav skup ima smisla samo ako ukazujemo na probleme i imamo debatu. Nažalost, i ove godine je to izostalo. Da nije bilo predsednika Fiskalnog saveta Pavla Petrovića i debate bivšeg i sadašnjeg guvernera Dejana Šoškića i Jorgovanke Tabaković, to bi bio dosadan i površan skup. Jedino Fiskalni savet vidi probleme u ekonomiji, za ostale je sve manje-više sjajno.

POVEZANE VESTI

Petak 11.03.2016. 08:34
Bez obzira , 100% zagarantovana apsolutna vecina !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online