Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 05.03.2016.
16:10
Vestionline A

Znate li ko nam danas puni 46. godina?

Doskorašnji predsednik Vlade Srbije, Aleksandar Vučić, danas proslavlja svoj 46. rođendan.

Tanjug
Srećan rođendan, premijeru...

Rođendan Vučić provodi radno: danas se sastao sa Donaldom Taskom, sa kojim je razgovarao o izazovima migracione krize. 

Inače, prvi rođendanski poklon premijer je dobio još juče od ambasadorke Slovačke, Dagmar Repčekove, koja je zvanični sastanak sa premijerom iskoristila kako bi mu uručila i rođendanski poklon - tortu!

Predsednik Srbije, Tomislav Nikolić je dan pre Vučićevog rođendana raspisao vandredne parlamentarne izbore (verujemo i da je to jedan od "poklona").

Ako ne znate o premijeru...

Tanjug
Vučić i za rođendan radno

Aleksandar Vučić je rođen 05. marta 1970. godine u Beogradu. Nakon završene Osnovne škole “Branko Radičević” i Zemunske gimnazije, diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu.

1993. godine Aleksandar Vučić pristupa Srpskoj radikalnoj stranci i ubrzo biva izabran za poslanika u skupštini Republike Srbije. 1995. godine, sa 24. godine on postaje i njen generalni sekretar.

Tada se isticao militantnim velikosrpskim stavovima te je, između ostalog, nedugo pred operaciju Oluja posetio Glinu pod vlašću Republike Srpske Krajine, kada je žestoko napao plan Z-4 i kojom prilikom je tadašnju hrvatsku vlast nazvao ustaškom i zločinačkim režimom Franje Tuđmana.

100 Muslimana za svakog mrtvog Srbina

Kasnije se često citirala i njegova izjava u srpskoj Skupštini od 20. jula 1995. godine, nedugo posle masakra u Srebrenici da se "mora ubiti 100 Muslimana za svakog ubijenog Srbina".

Nakon pobede na lokalnim izborima u Zemunu 1996. godine Aleksandar Vučić postaje direktor Sportsko-poslovnog centra "Pinki", međutim dve godine kasnije daje ostavku i postaje ministar za informisanje u Vladi koju čine SPS,SRS i Jul.

U ovom periodu Vučić je bio na javnoj listi osoba kojima je bio zabranjen ulazak u zemlje Evropske unije.

Vučić je nakon potpisivanja Kumanovskog sporazuma kojim je rat okončan 14. juna 1999. u znak protesta zajedno sa drugim kadrovima SRS formalno podneo ostavku, ali je "zbog nacionalnih interesa" nastavio da vrši ministarsku dužnost sve do Miloševićevog rušenja 2000. godine.

Od jeseni 2000. se Vučić zajedno sa SRS našao u opoziciji. Na lokalnim izborima 2004. je kao kandidat SRS tesno izgubio neposredne izbore za gradonačelnika Beograda.

Četiri godine kasnije, kada se gradonačelnik birao posredno, SRS je osvojio najviše glaosva, ali koalicijski sporazum sa SPS-om, temeljem koga je trebao postati gradonačelnik, povučen nakon što je SPS pod Ivicom Dačićem pristao ući u koaliciju sa Demokratskom strankom (DS) na nacionalnom nivou.

Kada je u septembru 2008. u SRS nastao raskol između pristaša Vojislava Šešelj i Tomislava Nikolića, Vućić se ispočetka odbio opredeliti te je najavio povlačenje iz politika. Međutim, već u oktobru se priključio Nikoliću te postao zamenik predsednika novoosnovane Srpske napredne stranke (SNS).

Vučić je oženjen, novinarkom Ksenijom ima dvoje dece, sina Danila i ćerku Milicu.

POVEZANE VESTI

Nedelja 06.03.2016. 15:28
Koliko je vucic poznat u svetu, ljudi jos uvek cekaju u redu da mu cestitaju rodjendan - toliko o obrisanim komentarima ovde.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online