Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 02.03.2016.
14:54
Vestionline A

Tači: Ne izjednačavajte zločine Miloševića sa zločinima Albanaca iz osvete

Novoizabrani kosovski predsednik Hašim Tači poručio je da pravda ne može biti selektivna, te da počinioci zločina nad kosovskim Srbima moraju da budu krivično gonjeni i osuđeni, uz ocenu da pomirenje nije lako i da ne može biti jednosmerno.

Tanjug/AP
Zločinac govori o selektivnosti pravde: Hašim Tači

On je, u autorskom tekstu objavljenom na briselskom portalu Euraktiv pod naslovom "Kosovo na raskršću", napomenuo da "genocid koji je počinio režim Slobodana Miloševića na Kosovu ne bi trebalo izjednačavati sa tim zločinima iz osvete".

- Ali, pravda ne može biti selektivna. Zločinačka dela koja su izvršili Kosovari moraju da budu osuđena i procesuirana - istakao je Tači.

Podsetivši da je niz parlamentarnih zasedanja u Prištini prekinut zbog napada opozicionih poslanika suzavcem, on je rekao da proteste predvode ljudi koji se protive vladinim pokušajima da poboljšaju odnose sa Srbijom.

Prema njegovim rečima, Miloševićev rat na Kosovu krajem 1990-ih još je sveže i bolno sećanje, te su zbog toga neki opozicioni poslanici glasali protiv izmena kosovskog ustava u cilju uspostavljanja Specijalnog suda u Hagu koji će istraživati i podizati optužnice protiv osumnjičenih za zločine počinjene nad Srbima tokom rata na Kosovu.  

POVEZANE VESTI

Sreda 02.03.2016. 15:11
Cim spomenemo rec shota odmah pomislimo na igru koja se, nazalost, igra na svakoj srpskoj svadbi. Poreklo imena sota dolazi od imena Sota Galica, zeni srbomrsca kacaka (odmetnika) Azema Bejta iz sela Galice (1889.-1924.) koji je svojevremeno harao po Kosovu i Metohiji. Sota Galica je nakon muzevljeve smrti zulumcarila i predvodila odmetnike. U srpskom narodu sacuvano je secanje na uzasan dogadjaj kada je Sota uhvatila sestoro srpske djece, cobancadi kod stada, na planini Mokri, povezala ih, nalozila vatru i sve ih bacila u oganj. Dok su djeca gorjela Sota je sa kacanicima igrala svoju igru oko vatre, orijala i pjevala Sote, mori sote sote masala davno zelim sote, mori, sote, da te igram ja! Na mjestu stradanja nevine djecice podignuta je spomen-ploca koja je stajala do kraja II svjetskog rata, kada su je komunisti uklonili kako bi sacuvali bratstvo i jedinstvo.
Sreda 02.03.2016. 15:23
Eto sto moramo da trpimo radi "nasi" politicara. Vostani Serbie...
Sreda 02.03.2016. 18:47
iz osvete zato sto je Kosmet vas a mi ga ocemo, tj moj gazda! pa je gazda ubacio Milosevica, pa je Holbruk posetio OVK 1998 sve u pripremi otimanja Kosmeta! i Milosevic sve izvukao za zlocine protiv Srba a eto i ti si predsednik tzv Kosova! stvarno ti mislis da mozes nekoga da slazes i da se izvuces?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online