Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 02.03.2016.
11:21
D. Obradović - Vestionline A

I kampanja može da počne...

Prošlo je mesec i po dana od kako je Aleksandar Vučić ushićeno saopštio da je vreme za izbore. Treće po redu za manje od četiri godine. A šta je donela ova odluka građanima? Investicije, naravno. Odjednom je po Srbiji krenulo da se radi i gradi punom parom. I dok građani svaku vest o novim projektima proprate onom dobro poznatom: "Pa, da, idu izbori!", premijer je više puta istakao da predizborna kampanja još uvek nije počela, da ima vremena. Čak je i potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović rekla da SNS najpre čeka datum izbora, pa će onda odlučiti kada će početi kampanja. Pa, datum je tu, neka igre počnu...

Reuters
Premijer i ćevapčići: Aleksandar Vučić

E, sada, ako se pitate šta je bilo ovo do sada, odgovora nema. Ne znamo šta jeste bilo, ali kampanja sigurno nije. Jer, ne može da počne kampanja, dok premijer ne kaže da je vreme. Možda je samo reč o nizu novogodišnjih odluka Aleksandra Vučića. Jer, dok je narod slavio, on je Novu godinu dočakao na svom radnom mestu. A kako je njegov moto rad, rad i samo rad, i godina je počela radno...

Mi mislili kampanja, kad ono...

Tako da nemojte misliti da je Prokop baš sada prekrečen, pardon otvoren, zbog izbora. Ne budimo zajedljivi... Pa na to se čekalo punih 40 godina, ne bi bilo u redu da smo čekali ni sekunda više... A to što je izborna godina, ma čista slučajnost.

A kad spojite srpsko meso i nemačkog proizvođača, dobijete srpsko-nemačke ćevapčiće. Da, to je još jedan izum našeg premijera. Još jedna investicija koju Srbi želljno iščekuju, posle koje će privreda procvetati. Ali, nije ova ideja nova, već dugo Vučić pokazuje svoju odanost Nemačkoj i Angeli Merkel, brani je gde i kada god može. A pošto su Srbi i Nemci "prijatelji" od pamtiveka, ne možete dolazak nemačkih investitora baš sada pripisati izborima. Samo još jedna slučajnost.

Čak ni ono propitivanje premijera Srbije od strane Jelene Karleuše i Nade Macure nema veze sa kampanjom. To je bila samo emisija zabavnog karaktera. A Vučić je hteo da pokaže narodu kako i on zna ponekad da se našali i bude zabavan.

Radimo i gradimo

Otvaranje puteva, tunela, Koridora... Baš su i ti radnici našli sada sve redom da završavaju. Pa je vlast prinuđena da obilazi sve te uspešno realizovane projekte, i još jednom se suočava sa zluradim optužbama kako je sve to zbog izbora. A nije, Srbija je zemlja gde se radi i gradi, šta je tu čudno?!

I to što su penzije malkice povećane, odloženi otkazi u državoj upravi, obećano da će majke za treće dete dobijati naknadu sve do njegove 18 godine... Ne, te odluke su donesene ranije, datum izbora smo saznali tek u utorak uveče, znači, ni to nije deo kampanje.

Sećate se kada je premijer prozvao Ivana Ivanovića zbog zloupotrebe dece u političke svrhe? Podiglo se tada mnogo prašine, neki su mislili da je Ivanović preterao, neki pak da Vučić preteruje... A nedugo posle toga i premijer je seo u đačku klupu i proćaskao sa mališanima prilikom otvaranje jedne škole u Beogradu. Ali, ni tada još uvek kampanja nije bila u toku, to je samo bilo otvaranje jedne škole. Jer, "Srbiji je najvažnija briga o školama, bolnicama, starijima i deci"...

A to što su naprednjaci na sav glas povikali kako su se, po ko zna koji put, svi udružili sa jednim ciljem - da sruše Vučića, ni to nije ništa novo. Pa koliko smo samo državnih udara imali prošle godine? A nije bila izborna.

I, ako vam je bilo dosta SNS-a i Vučića, spremite se, ovo nije bilo ništa. Izbori su 24. aprila, sada kampanja može da počne.

POVEZANE VESTI

Sreda 02.03.2016. 13:38
..........može.Prijatno,dok te gladni narod gleda i creva mu krče.
Sreda 02.03.2016. 13:46
hxxp://hazardermagazin.rs/jubilej-harpa-u-srba/
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online