Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 29.02.2016.
15:48
Tanjug, Vestionline A

Vučiću, otvori: Ko još kuca na vrata naprednjaka?

Srpska napredna stranka do sad je zvanično potvrdila predizbornu saradnju sa Socijaldemokratskom partijom Srbije, PUPS-om i Novom Srbijom, ali se lista onih koji bi zajedno sa naprednjacima na tome ne završava.

Tanjug
Koga će još Vučić primiti pod svoje skute?

"Pred vratima" u Palmira Toljatija, gde je sedište SNS, i dalje na poziv lidera SNS, i premijera, Aleksandra Vučića čekaju partneri sa prethodne izborne liste naporednjaka Pokret socijalista, Srpski pokret obnove i Pokret snaga Srbije, a mediji spekulišu da bi moglo doći do saradnje i sa Srpskom narodnom partijom Nenada Popovića.

Kriterijum za "ulaznicu" na listu SNS, ali i za postizborne razgovore, lider stranke je nedavno precizno formulisao:

- Neću praviti nikakve kompromise kad je reč o planu za budućnost Srbije - rekao je Vučić i objasnio da nikakva izborna politička računica ne može biti na štetu plana da se započete reforme sprovedu do kraja.

Vulin hoće sa SNS na svim nivoima

Lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin još početkom februara je najavio da će na listu sa SNS na svim nivoima - od republike, do pokrajine i opština.

SPO još ćuti

I dok su u stranci ministra Vulina sigurni da će na listu sa naprednjacima, u Srpskom pokretu obnove, koji u aktuelnom sazivu ima pet poslanika, kažu da neće izlaziti u javnost sa informacijama pre nego što postignu konačan dogovor o tome s kim će na izbore, a veruju da će to biti završeno u narednim danima.

SNP razume

Mogućnost da na izbore izađu sa SNS ostavlja otvorenom i predsednik SNP Nenad Popović, koji u izjavi Tanjugu kaže da postoji visok stepen razumevanja između SNS i SNP.

Kaže da se ključni deo politike SNP odnosi se na razvoj najboljih političkih, ekonomskih i svih drugih odnosa sa Rusijom i da će, u meri u kojoj se prepozna kapacitet SNP da doprinese razvoju takve politike, biti spremni da se uključe u vođenje državne politike Srbije.

- U tom pogledu postoji visok stepen razumevanja između SNP i SNS. Uvereni smo da je to jasna poruka ohrabrenja za onaj deo nacionalnog biračkog tela koji želi bližu saradnju sa Rusijom - naveo je Popović za Tanjug i dodao da će javnost biti obaveštena posle sednice Predsedništva stranke.

SDPS najznačajniji partner

SNS je, inače, najpre koalicioni sporazum potpisala sa SDPS, uz poruku da je ta stranka najznačajniji partner naprednjaka a da je, kad je reč o budućnosti Srbije, najvažniji ekonomski razvoj i da se obave svi poslovi koji će Srbiju do kraja 2019. dovesti pred vrata EU.

PUPS nije u komi

Nakon što je raskinuta "najdugovečnija koalicija SPS-PUPS-JS", PUPS Milana Krkobabića postigao je dogovor o zajedničkom izlasku na izbore sa naprednjacima na svim nivoima.

Vučić je tad rekao da sa PUPS-om nije pričao o cenkanju i uobičajenim stranačkim temama, da nisu trgovali i da su se brzo dogovorili, jer su razgovarali o budućnosti penzionera, koje doživljavaju "kao junake promena".        

Krkobabić je pak poručio da "samo neko ko je bio u komi dve godine i sada se probudio može da se pita otkud PUPS u koaliciji s Vučićem".

Nova Srbija za reforme

Za vikend je iz Nove Srbije Velimira Ilića stigla vest da je ta stranka postigla sporazum sa SNS da na predstojeće parlamentarne, pokrajinske i lokalne izbore izađu u zajedničkoj koaliciji.

Iz te stranke poručuju da je cilj izborne liste okupljene oko SNS ubedljiva pobeda na svim nivoima i nastavak započetih reformi neophodnih za ekonomski napedak Srbije.

I Hrvatska uz SNS

I predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta saopštio je da je postigao dogovor da podrži listi SNS na predstojećim izborima na republičkom, pokrajinskom i lokalnom nivou.

Sa Vučićem verujemo

Naprednjaci su na prethodnim parlamentarnim izborima nastupali zajedno sa pet stranaka, dok su 2012. godine predvodili 12 stranaka i organizacija.

Za parlamentarne izbore 2014. godine lista naprednjaka se zvala "Aleksandar Vučić - budućnost u koju verujemo" (Srpska napredna stranka, Socijaldemokratska partija Srbije, Nova Srbija, Srpski pokret obnove, Pokret socijalista).

Zanimljiva je raspodela mandata tim strankama u još aktuelnom skupštinskom sazivu - SDPS ima deset poslanika, Nova Srbija šest, SPO pet, a Pokret socijalista tri.

A Nikolić?

Na majskim izborima 2012. godine nastupali su sa listom "Pokrenimo Srbiju - Tomislav Nikolić" (Srpska napredna stranka, Nova Srbija, Asocijacija malih i srednjih preduzeca i preduzetnika Srbije, Koalicija udruženja izbjeglica u Republici Srbiji, Pokret snaga Srbije - BK, Narodna seljačka stranka, Bošnjačka narodna stranka, Demokratska partija Makedonaca, Romska partija, Pokret vlaškog ujedinjenja, Pokret socijalista, Pokret za privredni preporod Srbije).

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 29.02.2016. 17:29
Ko bi sa Vucicem na izbore mora po dozvolu u Americku ambasaduv. Mora da dokaze da mrzi Srbiju da zeli da pljacka za Ameriku . Inace Vucic se uopste ne lita sa kim ce u koaliciju . To se odlucuje u Americkoj ambasadi .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online