Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 06.02.2016.
17:48
Vestionline A

SPS pravi "novi DOS" protiv Vučića!

Počasni predsednik SPS Milutin Mrkonjić je samo poslednji u nizu koji je javno isprozivao svoje koalicione partnere naprednjake, a pravi predsednik socijalista Ivica Dačić morao je da smiruje situaciju i "vadi kestenje iz vatre". Ipak, da čarke između socijalista i naprednjaka nisu slučajne i nisu samo deo predizbornog marketinga već se pokazuje i na lokalu.

Tanjug
Hoće li uspeti da drži sve konce: Ivica Dačić

Vladajući SPS u Valjevu pravi "novi DOS" za predstojeće lokalne izbore, a posle bivših odbora partija Mlađana Dinkića i Rasima Ljajića, sa socijalistima će na listi biti i eksčlanovi stranke Velimira Ilića.

Udruženje građana "Novosrbijanci", nekadašnji članovi Nove Srbije, nisu kolektivno prešli u SPS ali su objavili predizbornu koaliciju sa socijalistima. Njihov predsednik i član Gradskog veća Marko Živanović objašnjava da je zajednički nastup na lokalnim izborima logičan nastavak dobre saradnje na lokalnom nivou protekle četiri godine.

- Sada je u SPS mnogo mladih ljudi, koji nisu ideološki vezani za period devedesetih i socijalisti su jedina partija u gradu koja je izašla sa nekim novim, mladim ljudima, kojima ću ja svojim iskustvom pomoći - kaže Živanović.

Pre njih, u SPS su prešli članovi Gradskog odbora SDPS odbijajući naređenje stranačke centrale da se priklone SNS-u, a potom i kompletan odbor ugašenog URS-a. Iz sadašnje vladajuće koalicije, praktično, na budućoj izbornoj listi SPS sada samo fale Pokret za Valjevo, nekadašnja Nova demokratija sa jakim uporištem u gradu u kojem je i osnovana, te DSS.

Jedna lista protiv "vučićista"

- Sasvim je očekivano da SPS pravi "novi DOS" ili, kako se već u gradu naziva - "jedna lista protiv vučićista". Da lokalni idu bez republičkih izbora, SPS bi bio favorit, s obzirom na to da u trku ulazi sa pozicije vlasti i za najvećeg rivala ima prilično razjedinjeni odbor SNS-a, koji je u jednom trenutku bio čak i raspušten. Ovako, socijalistima protivkandidat neće biti neko od lokalnih naprednjaka, već ime lidera SNS-a na glasačnom listiću, pa je njihov "odgovor" u okupljanju ostalih stranaka na jednoj listi - priča izvor "Blica" upućen u lokalnu političku situaciju.

Sami socijalisti negiraju da stvaraju "izborni front" protiv bilo koga, ali poručuju da će javnost tek saznati s kojim je sve strankama dogovorena saradnja.

- Ovo je okupljanje različitih ljudi koji mogu da nam pomognu u realizaciji boljeg života za Valjevo. Centrale veoma vole da se mešaju u lokalnu politiku, ali mi smo pokazali da smo dosta autonomni. Nas zanima naša, valjevska priča i zbog toga ne pravimo front, već što širu koaliciju – objašnjava potpredsednik SPS-a Đorđe Pavlović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online