Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Subota 27.02.2016.
19:27
Vestionline A

Dačić: Prestanimo da sahranjujemo Srbiju

Lider socijalista Ivica Dačić smatra da patriotizam znači raditi za svoju zemlju, boriti se za nove fabrike i puteve i želeti da ona bude velika po standardu, ekonomiji i dostignućima, a da sve drugo predstavlja poziv na "veliku, zajedničku sahranu svih nas".

Tanjug
Zna šta treba Srbiji: Ivica Dačić

- Sve ostalo je ništa drugo nego poziv na veliku, zajedničku, sahranu svih nas. To je poziv da se ode iz Srbije, a ne da se u njoj ostane. Od mržnje koju širi desnica, ne može da se živi. Ona ne pravi radna mesta, ne zida škole i bolnice, ne dovodi investicije. Mržnja sve to jede i uništava i tera nas da, na kraju, jedemo jedni druge, jer ništa drugo neće ni da nam ostane. Srbija je već dovoljno nenaseljena, nezaposlena i nerazvijena, da bi imala vremena za mržnju - izjavio je Dačić.

On je pozvao je građane Srbije da se odupru "mržnji koju širi desnica" i njenim "marševima i pozivima na sukobe", istakavši da je Srbiji "potreban rad, a ne rat, građenje i stvaranje, a ne rušenje i uništavanje", kao i da je SPS "najpozvaniji da to kaže" jer je učestvovao u "svim događajima devedesetih", za koje je rekao da su bili "neizbežni i zahtevali su da se zemlja brani".

- Međutim, devedesete su bile odavno, svet se promenio, Srbija se menja i danas su joj rat i ludilo najmanje potrebni. Mi moramo da oživimo našu zemlju, a ne da nastavimo da je sahranjujemo. Potrebni su nam prijatelji, a ne neprijatelji - rekao je Dačić, prenose beogradski mediji

Prema njegovim rečima, vojna neutralnost omogućava Srbiji da "sarađuje sa svima, u našu korist".

- Zato danas, kada desnica maršira i poziva na sukobe, treba otvoreno reći - pravi patriotizam je kada radiš za svoju zemlju, kada se boriš za fabrike i puteve, kada hoćeš da ona bude velika po standardu, ekonomiji i dostignućima. Sve ostalo je ništa drugo nego poziv na veliku, zajedničku, sahranu svih nas. To je poziv da se ode iz Srbije, a ne da se u njoj ostane - kaže on.

POVEZANE VESTI

Subota 27.02.2016. 19:37
SNS i SPS na celu sa Vucicem i Dacicem, ne samo da su sahranili Srbiju, vec i dacu su joj izdali.
Subota 27.02.2016. 19:56
Krme umislio da je on Srbija?? A koferce, a Kosmet, a "dozivljaji" sa DS-om (i niko uhapsen), a muljavine sa novcem Dijaspore itd. itd. samo se ti nabokaj cvaraka a mikrofon ostavi - "estradnim pevaljkama".
Subota 27.02.2016. 19:37
Komunisticki demagozi su ne prevazidjeni. Ja nisam cuo da "desnicarske" stranke u Srbiji pozivaju na rati mrznju. Cije on vjesti slusa??? Porobljenog i poslusnickog RTSa i CNNa.??? Rat je bio opravdan dok je on sa drugom milosevicem iznosio kofercice sa parama iz Srbije. Pocecu da mrzim zbog ovakvi podlaca i iz//dajnika.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online