Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 26.02.2016.
14:08
J. L. Petković - Vesti A

SNF: Tražimo od Đurića da Srpska lista ne glasa za Tačija

Srpski nacionalni forum uputio je otvoreno pismo šefu Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marku Đuriću, povodom danas najavljenog glasanja u Parlametu u Prištni. Zbog spekulacija da će Srbi glasati za izbor Hašima Tačija, SNF pita Đurića, "da li je moguće da Vlada Srbije, Kancelarija za KiM i Srpska lista aktivno učestvuju u izboru za predsednika samoproglešene "Republike Kosovo", kada Kosovo nazivate autonomnaom pokrajinom"?

Tanjug
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju odmah da reaguje: Marko Đurić

SNF od Đurića zahteva da poslanici Srpske liste budu uzdržani prilikom glasanja. 

- Da li je moguće da će "Srpska lista" učestvovati u procesu izbora za predsednika samoproglašene "Republike Kosovo" i podržati kandidata Hašima Tačija koga je srpski sud osudio na 10 godina zatvora zbog terorizma, Tužilaštvo Republike Srbije podiglo optužnicu zbog ratnih zločina i za kim je srpsko pravosuđe raspisalo poternicu. Da li je moguće da će "Srpska lista" učestvovati u procesu izbora za predsednika samoproglašene "Republike Kosovo" kada se protiv Hašima Tačija vodi istraga zbog trgovine organima kidnapovanih i ubijenih Srba. Da li stvarno smatrate da ta Vaša ujdurma oko izbora za predsednika samoproglašene "Republike Kosovo" nije davanje legitimiteta i  ugradnja još jednog kamena u temelje njene nezavisnosti - pitaju u SNF-u. 

U otvorenom obraćanju, Srpski nacionalni forum "zahteva od šefa Kancelarije za KiM da odmah zaustavi dalje aktivnosti oko izbora predsenika i naredi Srpskoj listi da prekine dalje aktivnosti oko učestvovanja u izboru Hašima Tačija". 

- Obećanja koja bi eventlno Srpska lista dobila zarad podrške za izbor predsednika tzv. Republike Kosova, kao i do sada biće izigrana. Smatramo da Srbi koji sede u kosovskom parlamnetu moraju biti uzdržani jer u protivnom koja god od albanskih strana ne bude zadovoljna Srbe sa KiM može skupo koštati u budućnosti. Zato je Vaša odluka da nastavite da u tome učestvujete protiv interesa Srba sa Kosova i Metohije i za nju nemate njihovu podršku, zaključuje SNF u pismu upućenom Đuriću.

POVEZANE VESTI

Petak 26.02.2016. 14:48
Kome se vi obracate Djuricu ? Nazalost on ne zna ni kada je gladan a kamo li da brani Srpski narod na Kosovu . Za SNS OLOS Kosovo je susedna drzava i tu je kraj svih prica . Ovako kako SNS bagra "brani" Srbe sa Kosova veci dusmani im nisu potrebni uopste .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online