Petak 26.02.2016.
14:08
J. L. Petković - Vesti

SNF: Tražimo od Đurića da Srpska lista ne glasa za Tačija

Tanjug
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju odmah da reaguje: Marko Đurić

SNF od Đurića zahteva da poslanici Srpske liste budu uzdržani prilikom glasanja. 

- Da li je moguće da će "Srpska lista" učestvovati u procesu izbora za predsednika samoproglašene "Republike Kosovo" i podržati kandidata Hašima Tačija koga je srpski sud osudio na 10 godina zatvora zbog terorizma, Tužilaštvo Republike Srbije podiglo optužnicu zbog ratnih zločina i za kim je srpsko pravosuđe raspisalo poternicu. Da li je moguće da će "Srpska lista" učestvovati u procesu izbora za predsednika samoproglašene "Republike Kosovo" kada se protiv Hašima Tačija vodi istraga zbog trgovine organima kidnapovanih i ubijenih Srba. Da li stvarno smatrate da ta Vaša ujdurma oko izbora za predsednika samoproglašene "Republike Kosovo" nije davanje legitimiteta i  ugradnja još jednog kamena u temelje njene nezavisnosti - pitaju u SNF-u. 

U otvorenom obraćanju, Srpski nacionalni forum "zahteva od šefa Kancelarije za KiM da odmah zaustavi dalje aktivnosti oko izbora predsenika i naredi Srpskoj listi da prekine dalje aktivnosti oko učestvovanja u izboru Hašima Tačija". 

- Obećanja koja bi eventlno Srpska lista dobila zarad podrške za izbor predsednika tzv. Republike Kosova, kao i do sada biće izigrana. Smatramo da Srbi koji sede u kosovskom parlamnetu moraju biti uzdržani jer u protivnom koja god od albanskih strana ne bude zadovoljna Srbe sa KiM može skupo koštati u budućnosti. Zato je Vaša odluka da nastavite da u tome učestvujete protiv interesa Srba sa Kosova i Metohije i za nju nemate njihovu podršku, zaključuje SNF u pismu upućenom Đuriću.

2024 © - Vesti online