Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 22.02.2016.
02:32
Đ. Barović - Vesti A

Cenzurom na protest protiv NATO

Najmanje nekoliko hiljada ljudi učestvovalo je u subotu u centru Beograda na protesnom skupu protiv ratifikovanja sporazuma sa NATO-om, ali, kao u "zlatno vreme" Slobodana Miloševića, o ovom događaju većina medija u Srbiji nije izvestila ni slovom.

Tanjug
Glas naroda: Protest ispred Predsedništva Srbije

Protest koji su organizovali Zavetnici, podržali su Obraz, SNP Naši, Dveri i predstavnici DSS, počeo je ispred zgrade Predsedništva Srbije nakon čega su okupljeni prošli centralnim ulicama noseći transparente i panoe s likom Milice Rakić, zastavu sa likom Vladimira Putina i natpis:

"NATO je ubica naše dece! Kako možete to da zaboravite?!"

Milica Đurđević iz Zavetnika je ispred Predsedništva Srbije ocenila da sporazum Srbije s NATO-om predstavlja okupaciju i veleizdaju Srbije.

- U čije ime ste potpisali okupaciju? U Srbiji se 80 odsto protivi ulasku u NATO, a isto toliko je za saradnju sa Rusijom. U stanju okupacije izborni procesi su nelegitimni - rekla je Đurđević, pozivajući na ustanak, prenela je agencija Srna.

Dačić: Srbija vojno neutralna

U autorskom tekstu u "Politici", ministar spoljnih poslova Srbije i predsednik SPS-a Ivica Dačić, komentarišići reakcije na ratifikaciju sporazuma s NATO, ocenio je da je Srbija nezavisna i vojno neutralna zemlja i to će to i da ostane.
"NATO je vojna organizacija koja se nalazi u čitavom našem okruženju, kao i na Kosovu, i svako odbijanje saradnje s njom bilo bi ne samo glupo, nego bi i suštinski predstavljalo pravu izdaju nacionalnih interesa", naveo je Dačić i dodao da Vlada Srbije "nema prostora ni za amaterizam, ni za avanturizam".

Vođa Obraza Mladen Obradović ocenjuje za "Vesti" da je u pitanju jasna cenzura vlasti kojoj ne odgovara da se sazna da u Srbiji postoje i oni koji se protive ratifikaciji sporazuma sa NATO.

- Reč je o jednom od najvećih opozicionih skupova u poslednje vreme u Beogradu koji nije zavredeo ni reči na državnoj televiziji, ali ni televizijama koje su u funkciji vlasti. Sumnjam da je slučajnost da je sajt koji je o svemu uživo prenosio, srbin.info i u subotu i u nedelju bio oboren, a da je B92 u svojim vestima izvestila da nas je "par stotina". Očigledno je da aktuelnom režimu ne odgovara da se čuje da u Srbiji postoje i oni koji se protive saradnji s NATO-om - ističe Obradović.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 22.02.2016. 06:23
То је само доказ колико власт и плаћени новинари поштују Србију. Отворено писмо РТС. ЗАШТО нисте ништа известили о митингу против нато терориста . ЗАШТО сте заборавили своје погинуле колеге. ЗАШТО наплаћујете претплату а нисте слободни новинари ЗАШТО сте “јавни сервис” а у ствари сте политичка испостава властодржаца ЗАШТО понижавате српски народ ЗАШТО се чудите када неплаћамо претплату ЗАШТО се чудите када неко баци јаје на ваш улицкани излог ЗАШТО сте се продали ђаволу ЗАШТО пљујете по гробовима ваших колега вашим неделима ЗАШТО лажете Србију ЗАШТО примате плате ЗАШТО постојите ЗАШТО сте лицемери ЗАШТО сте дволични или тролични за вас је то свеједно ЗАШТО се ваших погинилих колега сетите само на годишњицу бомбардовања РТС ЗАШТО дозвољавате да понижавају Србију Има још хиљаду ЗАШТО за сваку нато жртву али сам вам за почетак поставио 16 јер је толико ваших колега погинуло од нато бомбе. Онај исти који је тада био министар информисања данас вам говори како треба да размишљате. Велика је животна награда бити слободоуман човек и не бити роб као ви.
Ponedeljak 22.02.2016. 03:20
Pa i vi VOLovi niste se pretrgli da pisete o tome.
Ponedeljak 22.02.2016. 15:33
Tesko je protiv vucica ( u Srbiji ;) ) dokazati da postoji cenzura i opresija (zato se vucic redovno i samouvereno smeska na takve prozivke) protiv opozicije (a postoje), u njegovu korist naravno, ali - onaj ko sedi u vucicevom krilu (citaj mediji) taj i ne moze da ocekuje nista drugo osim da padne. Ko ovo shvati razumece.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online