Ponedeljak 22.02.2016.
02:32
Đ. Barović - Vesti

Cenzurom na protest protiv NATO

Tanjug
Glas naroda: Protest ispred Predsedništva Srbije

Protest koji su organizovali Zavetnici, podržali su Obraz, SNP Naši, Dveri i predstavnici DSS, počeo je ispred zgrade Predsedništva Srbije nakon čega su okupljeni prošli centralnim ulicama noseći transparente i panoe s likom Milice Rakić, zastavu sa likom Vladimira Putina i natpis:

"NATO je ubica naše dece! Kako možete to da zaboravite?!"

Milica Đurđević iz Zavetnika je ispred Predsedništva Srbije ocenila da sporazum Srbije s NATO-om predstavlja okupaciju i veleizdaju Srbije.

- U čije ime ste potpisali okupaciju? U Srbiji se 80 odsto protivi ulasku u NATO, a isto toliko je za saradnju sa Rusijom. U stanju okupacije izborni procesi su nelegitimni - rekla je Đurđević, pozivajući na ustanak, prenela je agencija Srna.

Dačić: Srbija vojno neutralna

U autorskom tekstu u "Politici", ministar spoljnih poslova Srbije i predsednik SPS-a Ivica Dačić, komentarišići reakcije na ratifikaciju sporazuma s NATO, ocenio je da je Srbija nezavisna i vojno neutralna zemlja i to će to i da ostane.
"NATO je vojna organizacija koja se nalazi u čitavom našem okruženju, kao i na Kosovu, i svako odbijanje saradnje s njom bilo bi ne samo glupo, nego bi i suštinski predstavljalo pravu izdaju nacionalnih interesa", naveo je Dačić i dodao da Vlada Srbije "nema prostora ni za amaterizam, ni za avanturizam".

Vođa Obraza Mladen Obradović ocenjuje za "Vesti" da je u pitanju jasna cenzura vlasti kojoj ne odgovara da se sazna da u Srbiji postoje i oni koji se protive ratifikaciji sporazuma sa NATO.

- Reč je o jednom od najvećih opozicionih skupova u poslednje vreme u Beogradu koji nije zavredeo ni reči na državnoj televiziji, ali ni televizijama koje su u funkciji vlasti. Sumnjam da je slučajnost da je sajt koji je o svemu uživo prenosio, srbin.info i u subotu i u nedelju bio oboren, a da je B92 u svojim vestima izvestila da nas je "par stotina". Očigledno je da aktuelnom režimu ne odgovara da se čuje da u Srbiji postoje i oni koji se protive saradnji s NATO-om - ističe Obradović.

2024 © - Vesti online