Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 10.02.2016.
16:22
Tanjug, Vestionline A

Selaković: Hag je bahat, ulažemo protest!

Ministar pravde Nikola Selaković kaže da će Srbija uputiti protestnu notu Haškom tribunalu zbog ponašanja pretresnog veća prema predstavniku Srbije na ročištu povodom zahteva za hapšenje troje radikala.

Tanjug
Selaković: To je haška sramota

- Tribunal se prema predstavniku Srbije ponašao bahato i osiono i to je još jedna velika sramota za Haški tribunal - rekao je Selaković.

Ministar je na konferenciji za novinare poručio da će Srbija nastaviti saradnju sa Hagom, ali u skladu sa državnim i nacionalnim interesima.

On je novinarima pokazao odluku Vlade od 8. oktobra 2015. kojom se traži da se zbog lošeg zdravstvenog stanja Zdravko Tolimir privremeno pusti na slobodu.

- Nije se čuo glas Srbije i čovek je umro. Vlada Srbije insistira da se njen glas čuje - poručio je Selaković.

Ranije danas, Haški tribunal je pozvao vlasti Srbije da bez odlaganja uhapse i u Hag izruče troje članova Srpske radikalne stranke koji su optuženi za nepoštovanje tog suda.

POVEZANE VESTI

Sreda 10.02.2016. 16:38
Хаг је бахат и не треба им попуштати ни по коју цену !
Sreda 10.02.2016. 17:35
Njegovu objavu prenosimo u celosti: "U Haškom zatvoru upokojio se srpski general Zdravko Tolimir. Pokazao nam je kako nam ono najvažnije niko ne može uzeti i ne može od nas napraviti robove čak ni u tamnici. Moleći se Bogu i pričešćujući se kod oca Voje Bilbije, koji se zaista očinski stara o zaboravljenim od nas haškim zatvorenicima, Zdravko je s Hristom postao pobednik nad smrću i pre nego što je ona po njega došla. Nije svaki ratnik rođeni pisac kao Marko Miljanov i zato ne treba ove njegove nezgrapne vojničke stihove procenjivati književnim kriterijumima. Treba ih prosto primiti kao iskreni izraz vere: Najlepši je dan kad je pričešće, tada nam srce lupa jače, o kada bi moglo biti češće, kad ga se prisetim, duša mi plače. Za nas je Pričešće slovo crveno, njemu se raduje duša i telo, oko bez sjaja umirno, sneno, njemu se raduje biće nam celo. I svaki iščekuje taj dan rado, o njemu sniva, njemu žudi, kad Gospod pričešćuje svoje stado i gleda je li preostalo ljudi.Iskrenih vernika Njegove vere i da li poste, da li se mole, da li u životu imaju mere, da li ga se boje, da li ga vole?! Daje im krv i telo svoje oprašta grehe za život ceo onima što se kaju, što ga se boje, onima što su Gospoda deo. Svaki se od nas danima sprema, moli se, posti, metanije pravi, bez Boga izlaza nikome nema i svaki od nas Gospoda slavi. Ovu tamnicu tuge i zla,u manastir smo pretvorili pravoslavni pravi, uz nas je Svevišnjeg sila sva, Gospodu se molimo, On se slavi! Danas nam otac Bilbija stiže, daće nam Pričešće, moliti se s nama, danas će nam Gospod biti najbliže, iz duše i srca nestaće tama. Na nas će prizvati Svetoga Duha, da sa nama bude i da nas snaži, daće nam po parče osveštanog kruha, od Boga niko nije nam draži.Otac nas Voja beskrajno voli, suze zbog nas često lije, za svakog od nas godinama se moli, za nas bi dao oči obadvije. Spali i grehe moje ognjem svojim, ispuni me radošću Gospode Hriste, jer Tebe jedinog se Gospode bojim, i daj mi krvi Svoje prečiste! Nikad se tako živelo nije, životom uzornim, životom Hrista, nikad, od kad nas sunce greje, u našim dušama samo Hristos blista! Ovo je testament generala Zdravka Tolimira. Dragoceno svedočenje o tome kako izgleda prava žeđ za Bogom. Njegove reči teraju nas i da se zamislimo o smislu besplodnih rasprava o tome da li se, koliko i kada treba pričešćivati. Uvek, kad god je moguće, hvala ti Bože! Slava upokojenom srpskom generalu!", napisao je Ilić.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online