Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 03.02.2016.
03:11
J. Arsenović - Vesti A

Ko je rekao da ima cenzure?

Da li cenzura znači da svi mogu da pišu šta žele, da iznose laži i izmišljotine o nekom pod geslom da to znači slobodu medija - pitala je na TV Hepi i istovremeno odgovarala Jelena Karleuša neuspešno predstavljajući sebe kao pripadnika one Srbije koja je na suprotnoj strani od Vučićeve.

Tanjug
Još jedna izrežirana hajka na premijera: Aleksandar Vučić

U emisiji "Ćirilica", u kojoj su pored nje pitanja premijeru postavljale i portparolka Hitne pomoći dr Nada Macura i štićenica Sigurne kuće Tina Šakotić, optužbe za pritisak vlasti na medije su obesmišljavane do apsurda.

Vučić stalno bagateliše strah koji većina medija ima od njega i tvrdi da je on "najnapadanija ličnost". Članica Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Gordana Suša juče je izjavila da će SNS i na ovim izborima ostvariti dobar rejting zahvaljujući "malo zastrašivanju", inerciji da se glasa za pobednika i marketingu.

- Vučić je majstor marketinga. Svakog dana ispira mozak u multiplikovanom vidu na pet- šest televizija, toliko radio-stanica i toliko pisanih medija - izjavila je Suša za N1.

Prethodnih dana je portal Teleprompter taksativno izneo podatke o tome kako je bezbednosna agencija BIA prošle godine hakovala njihov sajt po nalogu Vučićeve vlasti. I pored obećanja policije da će objaviti nalaze istrage, slučaj je stopiran i završio je u fioci MUP-a, tvrdi glavni urednik portala Danilo Redžepović.

On opisuje na svom primeru kako funkcioniše opstrukcija opozicionih medija.

- Kada je ozloglašena sekretarka Uprave kriminalističke policije Dijana Hrkalović saznala šta je zapravo inspektor napisao u svom izveštaju, stavila ga je na izmišljeno radno mesto "analiza rizika" kako bi dobio otkaz. Na insistiranje policijskih sindikata i kolega iz MUP-a, inspektor je, na sreću, vraćen na svoje prvobitno radno mesto - tvrdi Redžepović.

Drobnjak zna šta radi

U pismenom obraćanju javnosti preko Telepromptera Danilo Redžepović kaže da je član internet tima naprednjaka Vukašin Drobnjak, kojeg je Vučić lično zaposlio u MTS, direktno učestvovao u presretanju njegovih SMS poruka u kojima su se nalazili verifikacioni kodovi Gugla. Drobnjak je bio jedan od privilegovanih koji su proslavili pobedu srpskih vaterpolista na balkonu Skupštine grada, kada gradska vlast nije dozvolila dolazak mladih matematičara.

POVEZANE VESTI

Sreda 03.02.2016. 08:17
Ma kakva cenzura, narode moj?! Tek ćete vi da viditie šta ta reč znači kad budem pobedio na predstojećim izborima! Ima da pocrkate od gladi i bede, a na TV-u ćete da gledate samo Farmu i Parove... i da plaćate pretplatu za RTS, naravno, inače sečemo struju. A kako kaže pesmica - kukurek je mali, a veliki je dud, ko ne plati struju ići će na sud! Buaahahahahaaaa... lekovi!
Sreda 03.02.2016. 11:11
vUCKo je tutucko kome gazda obezbedjuje sve najbolje, tj najgore! sve u svrhu viseg cilja!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online