Sreda 03.02.2016.
03:11
J. Arsenović - Vesti

Ko je rekao da ima cenzure?

Tanjug
Još jedna izrežirana hajka na premijera: Aleksandar Vučić

U emisiji "Ćirilica", u kojoj su pored nje pitanja premijeru postavljale i portparolka Hitne pomoći dr Nada Macura i štićenica Sigurne kuće Tina Šakotić, optužbe za pritisak vlasti na medije su obesmišljavane do apsurda.

Vučić stalno bagateliše strah koji većina medija ima od njega i tvrdi da je on "najnapadanija ličnost". Članica Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Gordana Suša juče je izjavila da će SNS i na ovim izborima ostvariti dobar rejting zahvaljujući "malo zastrašivanju", inerciji da se glasa za pobednika i marketingu.

- Vučić je majstor marketinga. Svakog dana ispira mozak u multiplikovanom vidu na pet- šest televizija, toliko radio-stanica i toliko pisanih medija - izjavila je Suša za N1.

Prethodnih dana je portal Teleprompter taksativno izneo podatke o tome kako je bezbednosna agencija BIA prošle godine hakovala njihov sajt po nalogu Vučićeve vlasti. I pored obećanja policije da će objaviti nalaze istrage, slučaj je stopiran i završio je u fioci MUP-a, tvrdi glavni urednik portala Danilo Redžepović.

On opisuje na svom primeru kako funkcioniše opstrukcija opozicionih medija.

- Kada je ozloglašena sekretarka Uprave kriminalističke policije Dijana Hrkalović saznala šta je zapravo inspektor napisao u svom izveštaju, stavila ga je na izmišljeno radno mesto "analiza rizika" kako bi dobio otkaz. Na insistiranje policijskih sindikata i kolega iz MUP-a, inspektor je, na sreću, vraćen na svoje prvobitno radno mesto - tvrdi Redžepović.

Drobnjak zna šta radi

U pismenom obraćanju javnosti preko Telepromptera Danilo Redžepović kaže da je član internet tima naprednjaka Vukašin Drobnjak, kojeg je Vučić lično zaposlio u MTS, direktno učestvovao u presretanju njegovih SMS poruka u kojima su se nalazili verifikacioni kodovi Gugla. Drobnjak je bio jedan od privilegovanih koji su proslavili pobedu srpskih vaterpolista na balkonu Skupštine grada, kada gradska vlast nije dozvolila dolazak mladih matematičara.

2024 © - Vesti online